Mesajele de Paște transmise de președintele Iohannis și premierul Ciucă UPDATE

107

UPDATE Și premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj cu prilejul sărbătorilor pascale. Șeful Guvernului s-a referit la perioada „foarte grea” pe care a traversat-o România, pandemia de COVID-19, dar și la războiul din țara vecină.

El a menționat, între altele, că își dorește „să rămânem uniți în jurul acestei mari sărbători, ca o mare familie în fața provocărilor, a suferințelor și a conflictelor de orice fel”.

Redăm integral mesajul prim-ministrului:

”Sărbătorile Paștelui vin cu speranță în puterea noastră de a depăși greutățile vieții, cu bucuria momentelor petrecute alături de toți cei dragi și cu dorința a-i ajuta pe semenii noștri care trec prin momente dificile. Vremurile complicate pe care le trăim acum evidențiază nevoia de înțelegere între oameni, solidaritate și unitate.

Am traversat cu toții o perioadă foarte grea, marcată de criza pandemică, iar mulți dintre noi au trecut prin experiența dureroasă a pierderii unor persoane dragi. Acum deplângem ororile unui război ce contrazice toate valorile pe care Învierea Domnului ne îndeamnă să le prețuim. Spațiul creștinismului este destinat să fie unul al unității în jurul Învierii Domnului. Înainte de a ne împărtăși de bucuria Învierii, suntem datori să iertăm și să ajutăm – iar noi, românii, am demonstrat din plin că suntem solidari și sunt convins că vom continua pe acest drum.

Lumina pe care o luăm din Lumină în această noapte sfântă a Învierii să ne călăuzească tuturor gândul și faptele pentru o lume mai bună, în care viața și pacea să fie prețuite așa cum se cuvine.

Îmi doresc și vă doresc să rămânem uniți în jurul acestei mari sărbători, ca o mare familie în fața provocărilor, a suferințelor și a conflictelor de orice fel. Am speranța că după toată această perioadă a „pătimirilor” vom putea primi împreună în suflete lumina și pacea Învierii lui Hristos.

Gândurile și rugăciunile noastre vor fi alături de toți cei care au nevoie de ajutor. Sărbători fericite, cu liniște și pace, tuturor credincioșilor care sărbătoresc Paștele Ortodox!”

Știrea inițială

Președintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă, 23 aprilie, un mesaj cu prilejul Paștelui ortodox. Șeful statului transmite „cele mai calde urări de pace, sănătate și bună înțelegere”, dar îi evocă și pe vecinii noștri ucraineni.

„Sărbătoarea Sfintelor Paști ne reunește în jurul marii Taine a Învierii Domnului Iisus Hristos, fie că suntem acasă sau departe de cei pe care îi purtăm în sufletele noastre.

Tuturor credincioșilor ortodocși, greco-catolici, armeni și neoprotestanți care celebrează Sfintele Paști le transmit cele mai calde urări de pace, sănătate și bună înțelegere!

În aceste zile, îi purtăm în gânduri și inimi pe vecinii noștri ucraineni, a căror suferință încercăm să o alinăm prin ospitalitate și sprijin. Împărtășim astfel în jurul nostru din dragostea creștină, iar această solidaritate întruchipează acum expresia iubirii aproapelui”, a transmis, sâmbătă, președintele.

Iohannis mai adaugă „miracolul Învierii să ne întărească în credință și să primim Lumina Sfântă cu speranță și iubire”. „Vă doresc tuturor Sărbători pascale binecuvântate, în armonie, alături de cei dragi!”, conchide mesajul.

Foto: Administrația Prezidențială

Articolul Mesajele de Paște transmise de președintele Iohannis și premierul Ciucă UPDATE apare prima dată în Main News.

Source: New feed