Mesajul premierului Ciucă de Ziua Națională de cinstire a martirilor din temniţele comuniste

104

Premierul Nicolae Ciucă a transmis sâmbătă, 14 mai, un mesaj cu prilejul Zilei Naționale de cinstire a martirilor din temniţele comuniste.

Șeful Executivului subliniază, între altele, că cel mai frumos omagiu pe care îl putem aduce este să le păstrăm vie amintirea și să nu uităm că sacrificiul lor.

”Au trecut aproape trei sferturi de secol de la cel mai mare val de arestări politice din istoria României, din noaptea de 14 mai – 15 mai 1948, pus la cale de regimul comunist opresiv de la acea vreme împotriva a mii de tineri, intelectuali, reprezentanți ai Bisericii și mulți alți români care au îndrăznit să se opună unui regim ostil libertății și democrației.

Au urmat decenii de comunism în care alte milioane de români au simțit opresiunea dictaturii, supuși unor încălcări grave ale libertăților fundamentale sau care au pierit în închisori și lagăre de muncă forțată.

Marcăm astăzi Ziua Națională de cinstire a martirilor din temniţele comuniste cu gândul că destinul democratic al României, la care ei au visat, a devenit realitate.

Cel mai frumos omagiu pe care îl putem aduce exemplului lor de demnitate și curaj împotriva dictaturii este să le păstrăm vie amintirea și să nu uităm că sacrificiul lor este la temelia parcursului nostru liber și democratic, de stat european și euro-atlantic, pe care suntem datori, la rândul nostru, să-l consolidăm și pentru generațiile următoare”, a transmis prim-ministrul Ciucă.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Mesajul premierului Ciucă de Ziua Națională de cinstire a martirilor din temniţele comuniste apare prima dată în Main News.

Source: New feed