METEO: Pregătiţi-vă! Vine iarna

52

METEO: Pregătiţi-vă! Vine iarna

Florinela Georgescu, directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie, a vorbit despre fenomenele meteorologice extreme care vor lovi ţara, în această iarnă.

"Fenomenele severe nu vor lipsi. Vorbesc aici despre viscole, despre posibile ninsori abundente și despre episoadele de ger, acestea fiind elementele cele mai severe ale iernilor în România.Prim ele semnale arată că vom avea perioade lungi în această iarnă, în care vremea să se încadreze în normalul vremii de iarnă, ceea ce însemnă posibilitate foarte mare de apariţie a fenomenelor despre care vorbeam. În lunile noiembrie si decembrie, primele luni ale sezonului rece, este normal să fie și perioade când temperaturile noaptea să scadă sub limita gerului. În lunile ianuarie și februarie avem în medie cel puţin 2 viscole”, a spus Florinela Georgescu.

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat previziunile pentru următoarele două săptămâni.

În Dobrogea, după data de 23 octombrie, temperatura aerului va marca o scădere, până la medii ale valorilor maxime de 15…17 grade și ale minimelor în jurul a 9 grade. Ploile se vor semnala doar la nivel izolat, mai degrabă în cea de-a doua săptămână a intervalului de prognoză.