Meteorologii anunță ninsori în toată Moldova. Care este starea drumurilor

60

În acest moment, se circulă în condiții de iarnă în majoritatea județelor din Moldova, fără evenimente cauzate de starea carosabilului sau a vremii. Carosabilul se prezintă umed cu porțiuni de zăpadă frământată în strat de 0-1 cm, cu ninsori moderate în toată regiunea.

De asemenea, în unele zone se înregistrează viscol la sol – Suceava (Fălticeni) și Botoșani (Ștefănești), iar temperatura aerului este cuprinsă între -2°C (Iași) și -5°C (Câmpulung Moldovenesc).

În continuare, meteorologii anunță ninsori în toată Moldova, cu depunerea unui strat consistent de zăpadă în special în nordul regiunii și în zonele de munte. De asemenea, local se va semnala viscol la sol, cu risc de transport al zăpezii pe carosabil.

Pe acest fond, DRDP Iași reia recomandarea către șoferi de a circula cu prudență pe drumurile naționale, cu adaptarea vitezei la condițiile de trafic și echiparea corespunzătoare a autovehiculelor.

O atenție deosebită va fi acordată pe traseele turistice, unde, de asemenea, se așteaptă un trafic ridicat la întoarcerea spre zonele de reședință.

Pentru informații privind starea drumurilor naționale din zona Moldovei, DRDP Iași stă la dispoziția participanților la trafic prin Dispeceratul său deschis în regim de permanență – tel. 0232/213168.

Informații actualizate despre starea vremii și a carosabilului pot fi obținute și de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum și de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situația Drumurilor Naționale.

Anunțuri publicitare