Militarii români din Afganistan, alături de echipa națională la meciul cu Armenia (FOTO)

262

Militarii români din Afganistan au urmărit, vineri seară, pe un ecran amplasat în Baza Militară Aeriană din Kandahar, meciul pe care echipa națională de fotbal l-a susținut contra selecționatei Armeniei, în preliminariile Campionatului Mondial de Fotbal.

5e6f675c-982f-4867-bbc8-99719e333892

Cu tricouri cu însemnele României pe ei, militarii au fost alături de echipa lui Christoph Daum, pe care au susținut-o pe tot parcursul meciului.
"Suntem români, suntem foarte uniți și ținem cu echipa României, chiar dacă suntem departe de casă", a declarat unul dintre subofițerii care au susținut naționala.
Un alt militar din Afganistan nu a fost la fel de norocos. La ora începerii meciului, el a fost nevoit să plece în misiune, însă și-a manifestat speranța că jucătorii naționalei nu îl vor dezamăgi.
"Serviciul e serviciu, trebuie se respectăm programul. Merg în misiune. Toți suntem români, dar dorim să câștige naționala. M-aș uita la meci, dar nu am cum. Trebuie să îmi schimb colegul. Noi ne facem datoria noastră, iar ei cu treaba lor. Au și ei o datorie față de țară. Dacă poartă drapelul, dacă sunt români, trebuie să își respecte datoria față de țară, ca și mine de altfel", a spus subofițerul de la Batalionul 280 Infanterie Protecție a Forței Brave Hearts Focșani.

AGERPRES/(A — autor: Cristian Lupașcu, editor: Oana Popescu, , editor online: Simona Aruștei)