Ministerul Familiei vrea să echilibreze ponderea femeilor angajate la stat / Pachet de beneficii fiscale, anunțat de Gabriela Firea

49

Ministrul Familiei și Tineretului, Gabriela Firea, a anunțat că instituția pregătește un proiect pentru stabilirea unei cote de gen în diferite structuri ale statului, pentru a echilibra ponderea femeilor angajate în aparatul public. Oficialul a mai anunțat un pachet de beneficii fiscale pentru „femeile cu mulți copii sau trecute de 40 de ani”.

Gabriela Firea a precizat că a dezbătut tema respectului față de femei cu reprezentanți din SUA, Franța, Austria, Italia, Spania, Finlanda, Croația, Polonia, Slovacia, Serbia, ai mediului academic din România și cu ONG-urile care militează pentru drepturile femeilor: Centrul Filia, Asociația Front, Asociația Secs, Asociația Plural.

Trebuie să modificăm mentalități, să luptăm mai hotărât pentru ca româncele să aibă tot ce merită de la viață, conform pregătirii fiecăreia. De asemenea, sănătatea și calitatea vieții femeii este încă un subiect asupra căruia trebuie insistat. Rolul femeilor în societate poate fi mai mult decât să îngrijească copiii și familia, îndeletniciri admirabile, dar pe care cele mai multe dintre femei le fac în paralel cu o carieră pentru care investesc mult efort și dăruire”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Proiectul pentru stabilirea cotei de gen în diferite structuri ale statului are ca scop combaterea și prevenirea hărțuirii sexuale la locul de muncă, a mai precizat ministrul.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Articolul Ministerul Familiei vrea să echilibreze ponderea femeilor angajate la stat / Pachet de beneficii fiscale, anunțat de Gabriela Firea apare prima dată în Main News.

Source: New feed