Ministerul Finanțelor, termen de 2 săptămâni pentru a analiza modificarea Codului fiscal / Nicolae Ciucă: Nu vom avea taxe noi

83

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri, 18 mai, că Ministerul Finanțelor are două săptămâni la dispoziție pentru a anunța noile modificări aduse Codului fiscal. Guvernul nu va introduce taxe noi în acest an, a precizat prim-ministrul.

Să găsim soluțiile să realizăm această optimizare fiscală. Nu putem discuta de taxe care să vină peste noapte și să impacteze planurile de business. Nu vom avea taxe noi”, a declarat Nicolae Ciucă, la finalul conferinței Romanian Business Leaders Summit 2022.

Analiza Ministerului de Finanțe va fi dezbătută, ulterior, în coaliția PNL-PSD-UDMR.

Ați văzut că prin măsurile pe care le-am stabilit în Sprijin pentru România componenta esențială a fost cea referitoare la investiții, avem nevoie să susținem locurile de muncă, economia. Cealaltă parte a măsurilor s-a adresat protejării persoanelor vulnerabile. Vom căuta să analizăm și să facem ceea ce depinde de noi”, a precizat premierul.

Nicolae Ciucă a mai afirmat că a stat de vorbă cu reprezentanții Băncii Naționale a României pe tema inflației.

Sunt două componente – inflația importată și cea care crește la nivelul fiecărei țări. Nu discutăm doar despre ceea ce putem noi să luăm ca măsuri la nivel național, ci trebuie să vedem măsurile luate în ansamblul UE. Vom continua să discutăm și să colaborăm cu fiecare instituție, toți cei care pot să vină cu idei, toți cei care pot să aducă pe masa Guvernului soluții”, a adăugat Ciucă.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Ministerul Finanțelor, termen de 2 săptămâni pentru a analiza modificarea Codului fiscal / Nicolae Ciucă: Nu vom avea taxe noi apare prima dată în Main News.

Source: New feed