Ministrul agriculturii îi liniștește pe cetățeni: Putem vorbi de o criză alimentară într-o ţară care în 2021 a risipit peste 2 milioane de tone de alimente?

121

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu a subliniat miercuri, 13 aprilie, într-un interviu acordat postului Profit News că nu se pune problema unei crize alimentare în România, menținând faptul că, doar în anul 2021, s-au risipit 2 milioane de tone de alimente, relatează News.ro.

„Criza alimentară se manifestă când nu ai produse la raft, când produsele agroalimentare nu se găsesc în comerţ”, a spus el, arătând că în anul 2020, anul cel mai secetos din ultimii 20 de ani, România a produs 6,5 milioane de tone de grâu, iar necesarul nostru de consum este de 3,4 milioane de tone.

„Mă uit la anul 2020. Spun şi dau asigurări că în România nu va fi criză alimentară şi nici nu trebuie să discutăm despre o criză alimentară. Criza alimentară se manifestă când nu ai produse la raft, când produsele agroalimentare nu se găsesc în comerţ”, a spus ministrul agriculturii.

El a afirmat că se uită la 2020, anul cel mai secetos din ultimii 20 de ani, când România a produs 6,5 milioane de tone de grâu.

„Necesarul nostru de consum este de 3,4 milioane, noi am exportat 2 milioane de tone de grâu. Anul trecut, am realizat 11 milioane, am avut un excedent la export de peste 6 milioane de tone”, a mai explicat ministrul.

Adrian Chesnoiu a menţionat că s-au scumpit îngrăşămintele, preţul la combustibil, la seminţe, la fertilizanţi.

Ministrul s-a referit şi la risipa alimentară. „Putem vorbi de o criză alimentară într-o ţară care în 2021 a risipit peste 2 milioane de tone de alimente?”, s-a întrebat el retoric.

Inquam Photos / George Călin

Articolul Ministrul agriculturii îi liniștește pe cetățeni: Putem vorbi de o criză alimentară într-o ţară care în 2021 a risipit peste 2 milioane de tone de alimente? apare prima dată în Main News.

Source: New feed