Ministrul apărării a discutat cu ambasadorul Ucrainei despre sprijinul pentru țara vecină

38

Ministrul apărării, Angel Tîlvăr, a discutat miercuri, 18 ianuarie, cu ambasadorul Ucrainei în România, Ihor Prokopchuk, despre situația de securitate, dar și sprijinul acordat de România Ucrainei.

Potrivit Ministerului Apărării, în acest context, ministrul apărării a reiterat poziția României în ceea ce privește importanța continuării sprijinului internațional acordat Ucrainei atâta timp cât va fi nevoie.

Ministrul Tîlvăr a condamnat acțiunile nediscriminatorii de lovire a infrastructurii civile de către forţele Federaţiei Ruse, menționând tragicul eveniment din orașul Dnipro, din 15 ianuarie, soldat cu un număr mare de victime din rândul populației civile.

Conform sursei citate, oficialul român a reiterat importanța menținerii dialogului constant între ministerele apărării din România şi Ucraina, exprimând deschiderea părții române pentru continuarea discuțiilor în ceea ce privește problematica complexă de securitate şi apărare din regiunea Mării Negre.

În contextul tragicului incident aviatic care avut loc lângă Kiev în această dimineață, ministrul Angel Tîlvăr a transmis condoleanțe guvernului și poporului ucrainean pentru pierderea vieții ministrului de interne, Denis Monastirski, precum şi a altor persoane aflate la bordul elicopterului, dar şi la sol.

Articolul Ministrul apărării a discutat cu ambasadorul Ucrainei despre sprijinul pentru țara vecină apare prima dată în Main News.

Source: New feed