Ministrul Culturii: Ziua Drapelului Naţional – moment de apreciere pentru istoria şi identitatea românească

23
Ziua Drapelului Naţional reprezintă "un moment de apreciere pentru istoria şi pentru identitatea românească", afirmă ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, care menţionează că drapelul este "codul de culori al acestui neam".

"Drapelul românesc sărbătorit astăzi este codul de culori al acestui neam. Uneori preţuit prea puţin poate, alteori purtat în suflet de cei care trăiesc departe de ţară, a fost simbol al naţiunii româneşti încă din secolul XIX şi a generat sentimente de bucurie şi mândrie naţională de fiecare dată când a fost arborat la manifestări culturale, educaţionale sau sportive. Ziua Drapelului Naţional reprezintă un moment de apreciere pentru istoria şi pentru identitatea românească", a scris vineri Gheorghiu pe Facebook.

Ministrul reaminteşte iniţiativa tinerilor PNL din Suceava, care au participat, în urmă cu doi ani, la "Caravana Tricolorul", călătorind cu drapelul în toate judeţele ţării.

"Chiar dacă astăzi suntem constrânşi să îl sărbătorim altfel, ne putem aduce aminte de iniţiativa tinerilor PNL din Suceava care, în urmă cu doi ani, au mărşăluit sub un imens drapel al României, în semn de libertate, patriotism şi respect pentru ţară, valori, istorie şi strămoşi. Acţiunea s-a numit 'Caravana Tricolorul', iar drapelul a călătorit prin ţară timp de 30 de zile şi a fost expus în toate judeţele", a afirmat Bogdan Gheorghiu. AGERPRES/(AS - autor: Daniel Popescu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Adrian Dădârlat)

 

Citeşte şi:

 

26 iunie - Ziua Drapelului Naţional