Ministrul de finanțe, Florin Cîțu: “Dacă nu ar fi fost ascunşi în spatele declaraţiilor politice, jumătate din PSD era astăzi în puşcărie”

23

Ministrul finanţelor, Florin Cîţu, a acuzat o campanie plătită, derulată de PSD pentru a-i speria şi panica pe români și a precizat că economia își va reveni în trimestrul III al anului 2020.

Cîţu a explicat că al doilea trimestru al acestui an este “afectat negativ”, dar a adăugat că “vom avea revenirea economiei din trimestrul trei. Nimic din ce au aruncat în piaţă cei de la PSD, acele scenarii apocaliptice, nu s-a întâmplat. A fost o strategie a celor de la PSD de a speria oamenii, de a-i panica şi eu cred că, dacă nu ar fi fost ascunşi în spatele declaraţiilor politice, jumătate din PSD era astăzi în puşcărie”.

“Repet, dacă nu s-ar ascunde în spatele declaraţiilor politice, jumătate din PSD trebuia să fie astăzi în puşcărie”, a mai spus Florin Cîțu la Digi24, conform news.ro.

El a acuzat “o campanie orchestrată, plătită” de PSD, susținând că sunt reclame pe online și emisiuni la “televiziuni prietene”.

Acesta a precizat apoi că măsurile luate de guvern în plan economic “au dat încredere companiilor să meargă mai departe”.

Ministrul finanţelor publice a menţionat, totodată, că jumătate din deficitul înregistrat la buget este reprezentat de cheltuielile pentru gestionarea crizei sanitare generate de coronavirus.