Ministrul Economiei spune că preţul la gazele naturale nu va creşte

23

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, s-a prezentat, luni, la întâlnirea cu parlamentarii PNL. Acesta a afirmat că "nu crede într-o creştere a preţului gazelor naturale, ba din contră".

"Cred într-o scădere a preţului gazelor naturale în special că s-a trecut de acest vârf de iarnă, mai avem doar o lună şi preţul gazelor naturale şi al energiei electrice nu a crescut, exact aşa cum v-am asigurat. Toată lumea spunea că odată cu abrogarea OUG 114 vor creşte preţurile. Nu, nu a fost nicio creştere de preţuri. Vă spun şi de ce nu va creşte preţul gazelor naturale, după părerea mea, după ieşirea din această iarnă pentru că avem un depozit de stocuri foarte mari de gaze naturale. Vor rămâne în continuare stocuri de gaze naturale în depozite. Operatorii care le au depozitate vor vrea să vândă pe piaţă acel stoc de gaze pentru că, dacă nu-l vor vinde şi îl vor menţine în continuare, vor plăti o taxă suplimentară încă un an de zile, deci preţul lor va fi mult mai mare, va creşte preţul şi vor fi nevândabile", a spus Virgil Popescu.

Ministrul a precizat că va exista "un exces de gaz pe piaţă începând din martie, aprilie".

"Eu sunt convins că preţul va fi mai mic. (...) Va fi oferta mai mare decât cererea", a mai spus Virgil Popescu, după întâlnirea de la Parlament.