Ministrul educației anunţă modificări la Regulamentul de funcţionare a învăţământului preuniversitar: Se renunţă la mediile şi tezele semestriale

100

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că, marţi, Regulamentul de funcţionare a învăţământului preuniversitar va fi publicat în cursul zilei în Monitorul Oficial, principalele modificări fiind că se renunţă la mediile şi tezele semestriale, urmând a exista o singură medie generală la finalul anului.

„La acest moment este în curs de finalizare întâlnirea Comisiei pentru Dialog Social (…) pentru a se definitiva Regulamentul de organizare şi funcţionare a învăţământului preuniversitar, astfel încât mâine aceste modificări să îmbrace forma unui ordin de ministru şi să fie transmise spre publicare în Monitorul Oficial”, a declarat, luni, ministrul Educaţiei, într-o conferinţă de presă.

Acesta a precizat şi care sunt principalele noutăţi pe care le va aduce anul şcolar viitor: „Se renunţă la mediile semestriale, se renunţă la obligativitatea susţinerii tezelor. Va fi o singură medie generală la finalul anului şcolar, iar profesorul va avea mult mai multă autonomie în scopul unei evaluări ritmice pe parcursul întregului an şcolar”.  

Știre în curs de actualizare.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Articolul Ministrul educației anunţă modificări la Regulamentul de funcţionare a învăţământului preuniversitar: Se renunţă la mediile şi tezele semestriale apare prima dată în Main News.

Source: New feed