Ministrul Finanțelor: Cu echipa economică a PSD vom construi o noua fază a programului “Sprijin pentru România”

120

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, a anunțat joi, 14 iulie, că, alături de echipa economică a PSD, va construi o nouă etapă a programului „Sprijin pentru România”, pe care ar urma să o finalizeze și să o prezinte coaliției în toamnă.

Știu că oamenii așteaptă de la noi soluții care să le protejeze nivelul de trai. Știu că firmele așteaptă ca stimulii fiscali să aducă mai repede bani în economie. De aceea, împreună cu echipa economică a PSD, în această vară vom construi o noua fază a programului “Sprijin pentru România” pe care să o putem prezenta Coaliției la toamnă”, a scris ministrul de Finanțe, pe Facebook.

Adrian Câciu a citat datele Comisiei Europene, care a prognozat o creștere economică de 3,9% pentru România pe parcursul anului 2022.

Comisia Europeană confirmă că măsurile de sprijin pentru populație și firme propuse de PSD și adoptate de Guvern ajută economia României să treacă cu bine de acest an complicat(…)Mult mai importantă decât cifra creșterii economice este pentru noi constatarea că, fără pachetele de sprijin de până acum (ianuarie. aprilie și iulie), situația ar fi fost astăzi cu totul alta”, a adăugat ministrul.

Câciu susține că aprecierile experților Comisiei Europene încurajează Guvernul să lucreze la „noi măsuri care să ajute populația și firmele românești să reziste asaltului prețurilor, principala problemă a acestui an”.

Ne așteaptă luni grele, dar sunt convins că măsurile pe care le avem în vedere pot produce importante efecte de multiplicare în economie, astfel încât România să reziste cu brio șocurilor din acest an”, a fost concluzia lui Adrian Câciu.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Ministrul Finanțelor: Cu echipa economică a PSD vom construi o noua fază a programului “Sprijin pentru România” apare prima dată în Main News.

Source: New feed