Ministrul Justiției reiterează angajamentul său privind remedierea condițiilor de detenție din sistemul penitenciar

204

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a vizitat, joi, împreună cu vicepremierul Marcel Ciolacu, o unitate militară dezafectată din localitatea Unguriu, județul Buzău, care ar putea fi transformată în penitenciar, context în care și-a reiterat angajamentul privind remedierea condițiilor de detenție.

27a472c7-c0b1-4ff0-936d-b7f6221dadff

Potrivit unui comunicat de presă al MJ remis AGERPRES, unitatea militară vizitată se află pe o suprafață de aproximativ 150.000 de metri pătrați și este luat în calcul transferul de la Ministerul Apărării Naționale către Ministerul Justiției pentru transformarea imobilului într-un penitenciar.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, reiterează angajamentul său de a continua eforturile pentru remedierea condițiilor de detenție din sistemul penitenciar românesc și îmbunătățirea mediului de lucru pentru angajați în scopul de a se conforma standardului impus de Convenția pentru apărarea drepturilor omului și libertăților fundamentale și de jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului, se precizează în comunicat.

MJ arată că, la nivelul Administrației Naționale a Penitenciarelor, se înregistrează un deficit de 7.408 de locuri de cazare, existând 26.529 deținuți pe 19.108 locuri raportat la suprafața de 4 mp per deținut.

Ministerul reamintește că Executivul a aprobat, în ședința de miercuri, achiziționarea de către MJ a unui studiu de fezabilitate destinat construirii unui penitenciar de 1.000 de locuri de cazare în comuna Berceni din județul Prahova.

AGERPRES/ (AS — autor: Anamaria Toma, editor: Cristina Tatu, editor online: Irina Giurgiu)