Ministrul Muncii: PSD cere majorarea pensiilor cu cel puțin 10%

50

Ministrul Muncii, Marius Budăi, afirmă că PSD va propune coaliţiei de guvernare ca pensiile să crească cu cel puţin zece procente începând cu anul viitor. Marius Budăi susţine că nu există la nivelul coaliţiei de guvernare tensiuni pe tema majorării pensiilor.

”În momentul construcţiei bugetului pe anul 2023 se va lua decizia finală asupra procentului, dar e clar că o majorare la pensii va fi şi propunerea PSD, pe care o punem pe masa dialogului la coaliţie, este aceea de a fi cel puţin 10%”, a declarat Marius Budăi, într-un interviu difuzat luni seară de Antena 3.

Ministrul Muncii a precizat că, înainte de ieşirea publică în care a discutat despre pensii, ieşire care i-a nemulţumit pe unii dintre reprezentanţii PNL, a făcut simulări împreună cu ministrul de Finanţe, iar analizele au arătat că există ”spaţiu bugetar” pentru o astfel de decizie.

Întrebat dacă există, la nivelul coaliţiei de guvernare, tensiuni pe tema majorării pensiilor, ministrul a răspuns: ”Nu există aşa ceva, sigur că discuţii pe la televizor ştim cu toţii că au fost, eu vă spun că nu există astfel de discuţii”.

”Am ajuns cu toţii la concluzia că pensiile trebuie majorate”, a adăugat ministrul.

CITEȘTE ȘI: Majorarea pensiilor: Premierul și șeful PSD nu vor să avanseze un procent

Sursa foto: Facebook / Marius Constantin Budăi

Articolul Ministrul Muncii: PSD cere majorarea pensiilor cu cel puțin 10% apare prima dată în Main News.

Source: New feed