Ministrul Muncii: Se prefigurează prelungirea șomajului tehnic pentru sectoarele care rămân restricționate

163

Ministrul Muncii a anunțat că șomajul tehnic s-ar putea prelungi în sectoarele care vor rămâne restricționate după 15 mai. Violeta Alexandru susține că se lucrează la o serie de măsuri pentru susținerea operatorilor care își vor relua activitatea, o varianta fiind ca statul să susțină o parte dintre salariile angajaților care revin la muncă.

„Suntem aproape de a lua o decizie finală, cel mai probabil în cursul săptămânii viitoare, pentru a fi pregătiți la momentul 15 mai. Țin foarte mult să se prezinte asupra duratei, asupra domeniilor afectate de această măsură partenerii sociali. Dar da, se prefigurează măsura prelungirii șomajului tehnic pentru acele sectoare de activitate care sunt în continuare restricționate prin deciziile autorităților, în paralel lucrând și la o serie de măsuri de susținere activă a sectoarelor care își vor relua activitatea. (..)

Suntem în mijlocul consultărilor, nu am luat o decizie cu privire la aceste domenii, dar vor fi domenii sprijinite într-un mod activ pentru reluarea treptată a activității. Vom vedea dacă această măsură activă va dura câteva luni sau va fi de mai lungă durată. În primă instanță va fi un sprijin mai consistent, dar acesta va scădea pe măsură ce activitatea acestor compani se va relua. (…) În cazul unei companii care-și poate relua activitatea, sprijinul guvernului va putea fi sub forma acoperirii unei părți din costul salarial, un cost fix, într-un număr de luni imediat după ridicarea măsurilor de restricție, după care acest sprijin se va diminua pe măsură ce activitatea companiei respective se va redresa”, a explicat Violeta Alexandru la Digi24. Ea a precizat că este vorba despre companii afectate direct, cele care au beneficiat de șomaj tehnic, dar și alte companii care pot face proba afectării activității lor”, a declarat Violeta Alexandru la Digi24.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Ministrul Muncii: Se prefigurează prelungirea șomajului tehnic pentru sectoarele care rămân restricționate apare prima dată în Main News.

Source: New feed