MIPE plănuiește să aloce 100 de milioane de euro din fonduri europene pentru refugiații din Ucraina

20

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a pus marți, 21 iunie, în dezbatere publică, un proiect de Ordonanță de Urgență prin care stabilește mecanismul de decontare a cheltuielilor efectuate pentru sprijinul cetățenilor care au fugit din Ucraina în România, în contextul invaziei ruse.

Valoarea totală a cheltuielilor ce vor fi decontate se ridică la 118,427 de milioane de euro, dintre care 100 de milioane de euro vor proveni din fonduri europene, iar 18,427 de milioane de euro de la bugetul național.

Costul unitar este de 40 EUR pe săptămână per persoană și se acordă pentru fiecare săptămână completă sau parțială în care persoana se afla pe teritoriul României și este inclusă în lista beneficiarilor, dar nu mai mult de 13 săptămâni în total(…)Costul unitar se acordă numai pentru nevoile de bază și sprijinul persoanelor cărora li s-a acordat protecție temporară”, este Art.3 al OUG pregătită de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Ministerul de Interne, prin Inspectoratul General pentru Imigrări, va elabora săptămânal o listă a cetățenilor străini ce provin din Ucraina și care s-au aflat, începând cu 24 februarie, pe teritoriul României, potrivit sursei citate.

MAI, prin instituțiile din subordine, are obligația de a verifica și valida informațiile incluse în lista beneficiarilor, în special în ceea ce privește dubla finanțare a cheltuielilor”, se mai arată în proiectul de OUG.

Proiectul de OUG poate fi consultat aici.

Sursă foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Articolul MIPE plănuiește să aloce 100 de milioane de euro din fonduri europene pentru refugiații din Ucraina apare prima dată în Main News.

Source: New feed