MIPE, ultimele detalii despre tichetele sociale de 50 de euro. Cardurile vor fi distribuite eșalonat / Când vor fi virați banii

76

Cardurile pentru tichetele sociale, pe care vor fi virați cei 50 de euro la interval de două luni, vor fi emise și distribuite eșalonat în perioada 8 iunie-31 iulie, potrivit unui răspuns transmis de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) la o solicitare Main News.

Alocațiile pentru produse alimentare și mese calde vor fi creditate în contul beneficiarilor eligibili după ce Poșta Română va confirma distribuirea cardurilor”, potrivit răspunsului Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Astfel, MIPE susține că cei 250 de lei vor ajunge în contul celor care au primit cardurile de la Poșta Română „începând cu ultima decadă a lunii iunie și până la finalul lunii august”.

În acest moment, baza de date care conține persoanele eligibile pentru ajutorul dat de Guvern a fost finalizată, iar reprezentanții MIPE verifică lista beneficiarilor, în contextul în care pe 25 mai a fost ultima zi în care putea fi depusă Declarația de Venit pentru anul 2021.

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a declarat, la finalul ședinței de Guvern de luni, că distribuția cardurilor va începe pe data de 13 iunie. Oficialul a menționat că autoritățile au stabilit 4 tranșe:

Tranșa 1 este cu această complexitate de emitere a cardurilor, etapa a doua este de distribuire a lor si etapa a 3-a este de încarcare a lor. Sunt 2.581.000 de beneficiari care așteaptă aceste vouchere. Obligațiile asumate se duc la bun sfârșit așa cum a fost anunțat”, a spus Marcel Boloș, la finalul ședinței de Guvern de luni, citat de Hotnews.

Pe 5 iunie, MIPE arăta, într-un comunicat de presă, că ajutoarele de 50 de euro, aferente tranșei I, vor ajunge la beneficiari în perioada 20-24 iunie.

„Vom avea în vedere ca, la jumătatea lunii iulie, după evaluarea implementării primei etape, să adaptăm calendarul următoarelor tranșe pentru ca beneficiarii să poată utiliza cât mai urgent voucherele pentru achiziționarea alimentelor și meselor calde”, a transmis ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Cine va beneficia de ajutoarele sociale

„a) Pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

b) Persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

c) Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

d) Familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

e) Familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;

f) Persoanele fără adăpost, așa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare”

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul MIPE, ultimele detalii despre tichetele sociale de 50 de euro. Cardurile vor fi distribuite eșalonat / Când vor fi virați banii apare prima dată în Main News.

Source: New feed