Moment istoric: propulsoarele SpaceX au aterizat înapoi pe Pământ în sincron

36

Moment istoric: propulsoarele SpaceX au aterizat înapoi pe Pământ în sincron

O nouă pagină a fost scrisă în istoria astronomiei, după ce marți seara a fost lansată cu succes cea mai nouă rachetă a companiei SpaceX: Falcon Heavy. Aceasta este cea mai puternică din lume. În același timp, când racheta se îndepărta de Pământ, la centrul spațial Kennedy din Florida, două dintre cele trei propulsoare reutilizabile aveau să se întoarcă și să aterizeze în sincron. Propulsorul principal a aterizat pe o barjă din Oceanul Atlantic. Urmăriți mai jos momentul, aplaudat frenetic de către cei care au contribuit la proiect.

Racheta lansată de SpaceX nu a avut echipaj uman, în schimb, a avut o încărcătură neobișnuită: o maşină electrică Tesla Roadster produsă tot de Elon Musk.

De asemenea, Falcon Heavy este cea mai mare şi cea mai puternică rachetă lansată în spațiu după Saturn V, racheta folosită în misiunile Apollo, care i-a dus pe astronauţii NASA pe Lună, scrie digi24.

Tot ieri, compania americană a marcat și prima aterizare a celor trei propulsoare reutilizabile pentru rachete, denumite Falcon 9. Două dintre ele, cele secundare, au aterizat în același timp la baza Kennedy, în timp ce propulsorul principal a aterizat pe o barjă situată în Oceanul Atlantic.

Rachetele Falcon 9 au fost folosite de mai multe ori în cadrul misiunilor de reaprovizionare a Staţiei Spaţiale Internaţionale. Acestea s-au întors de 21 de ori aterizând pe uscat sau pe barje amplasate pe ocean.