MTV o va celebra pe regretata cântăreaţă americană Aretha Franklin la gala Video Music Awards

83

MTV o va celebra pe regretata cântăreaţă americană Aretha Franklin la gala Video Music Awards

Aretha Franklin

MTV o va celebra pe regretata cântăreaţă americană Aretha Franklin la gala Video Music Awards (VMA) ce va avea loc luni seara, informează Reuters, citată de Agerpres.

Ceremonia de acordare a acestor premii anuale care recompensează artişti de top într-o varietate de genuri muzicale va fi difuzată live pe MTV de la Radio City Music Hall din New York.

Video Music Awards ''o va onora pe Aretha Franklin şi va aduce un omagiu moştenirii ei monumentale", a declarat un purtător de cuvânt al MTV.

Reţeaua nu a oferit detalii despre modul în care o va onora pe cântăreaţă. Printre interpreţii programaţi anterior figurau Nicki Minaj, Ariana Grande şi Jennifer Lopez.

Franklin a fost nominalizată la VMA pentru videoclipurile "Freeway of Love" din 1986 şi "Jumpin Jack Flash'' din 1987. De-a lungul carierei a câştigat 18 premii Grammy.

Interpreta, cunoscută în întreaga lume drept "regina muzicii soul", a murit joi la vârsta de 76 de ani. De la anunţul morţii, o ploaie de omagii continuă să sosească din toată lumea, iar posturile de televiziune din Statele Unite au programat emisiuni speciale dedicate vieţii şi muzicii artistei.