Mureș: Australienii de la Knife Party, la prima ediție a festivalului AWAKE de la Gornești

252

Duo-ul australian de muzica electronică Knife Party, format din Rob Swire și Gareth McGrillen, va concerta pentru prima oară în România, în cadrul Festivalului AWAKE, care se derulează de vineri până duminică pe domeniul Teleki din Gornești.

353fdb0b-a67a-4310-9073-11e202989027

Potrivit organizatorilor Festivalului AWAKE, duo-ul Knife Party va urca pe scena în prima zi a festivalului, în aceeași zi cu Aeroplane, sâmbătă capetele de afiș vor fi Subcarpați, Modestep și Mazde, iar duminică, Tom Odell și Dirtyphonics. Pe parcursul celor trei zile pe scenele amenajate la Castelul Teleki vor urca încă cel puțin 30 de artiști și trupe.

Knife Party a fost ultima formație invitată la festival, fiind o soluție de criză, în urma retragerii lui Rag'n'Bone Man cu doar câteva zile înainte de AWAKE.

Directorul Festivalului AWAKE, Laura Coroianu, a declarat că Rag'n'Bone Man a fost nevoit sa anuleze mai multe concerte programate în această vară, inclusiv cel de la Festivalul de la Gorești, din cauza unei probleme de sănătate pe care o are soția sa.

Aceasta a spus că a trimis astfel o invitație către Knife Party, care, spre suprinderea organizatorilor AWAKE, a răspuns extrem de prompt.

Potrivit site-ului AWAKE, Knife Party a fost inclus în clasamentul celor mai buni 100 de DJ de către DJ Magazine, colaborând de-a lungul timpului cu artiști precum Swedish House Mafia, Steve Aoki, MistaJam, Foreign Beggars, I See MONSTAS, Tom Staar sau Tom Morello.

Aceeași sursă relevă că Rob Swire și Gareth McGrillen au lansat împreună 5 EP-uri și un album, Abandon Ship (2014), care a ajuns pe poziția a doua în US Dance Chart.

Pe lângă muzică, organizatorii AWAKE au gândit și o parte de artă constând într-o expoziție de artă contemporană, teatru, film și un loc de lectură, ceea ce face ca acest festival să fie unic în România.

'Este un proiect neobișnuit, fiind pentru prima oară când în România se organizează, în cadrul unui festival de muzică și arte un concurs internațional de artă contemporană. Este o premieră care s-a întâmplat pe teritoriul județului Mureș, cu sprijinul Consiliului Județean Mureș, fără de care nu puteam organiza așa ceva. Nu știu cât sunteți la curent cu direcția festivalurilor de nișă din Europa, care combină muzica și artele, noi facem acest lucru în premieră în România, în județul Mureș. Acest concurs de artă contemporană face să avem un muzeu un aer liber pe toată durata festivalului', a declarat Laura Coroianu.

Pe lângă concertele programate pe cele două scene principale, The CUBE Main Stage și The RIVER Stage, vor fi amenajate spații de joacă, un spațiu dedicat relaxarii fizice și spirituale și un SHISHA Lounge cu narghilele aromate, un bar cu freshuri de fructe, sesiuni de fitness, yoga și pilates.

AGERPRES/(A — autor: Dorina Matiș, editor: Karina Olteanu, editor online: Andreea Lăzăroiu)