Mureş: Pasionaţii de ciclism, invitaţi să participe la proiectul umanitar ”Pedalează pentru un scop bun”

14
Directorul executiv al Fundaţiei Comunitare Mureş, Gál Sándor, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că invită pasionaţii de ciclism la Târgu Mureş, în perioada 17-18 aprilie, la o nouă ediţie a evenimentului caritabil "Pedalează pentru un scop bun", prin care se urmăreşte adunarea de fonduri pentru finanţarea unor proiecte sociale.

"Participanţii se pot înregistra la eveniment folosind o aplicaţie cu denumirea 'Pedalează' (...) În aplicaţie participanţii aleg cauza pentru care pedalează şi pe care doresc să susţină, aleg pachetul de start şi achită taxa de participare. În zilele evenimentului, participanţii, cu ajutorul aplicaţiei, vor căuta punctele de control pe raza oraşului şi vor scana codurile găsite la aceste puncte. Participanţii pot căuta punctele între ora 9,00 (în 17 aprilie) şi ora 20,00 (în 18 aprilie), având la dispoziţie 5 ore de la pornirea sesiunii de căutare. Având în vedere situaţia pandemiei - COVID-19 bicicliştii pot pedala individual, în familie sau în grupuri mici respectând regulile de distanţare socială", a arătat Gál Sándor.

În acest an, în cadrul evenimentului pot fi susţinute 10 iniţiative, în domeniul social şi medical.

Astfel, serviciul Salvamont Mureş are nevoie de fonduri pentru un proiect de achiziţionare a unei remorci speciale pentru câinii salvatori, Asociaţia Down Mureş pentru susţinerea centrului de zi, Philothea Klub a promovat uu proiect de dezvoltare a unei platforme pentru 15 copii şi tineri proveniţi din familii defavorizate, MuresMobil doreşte să construiască un rastel acoperit pentru Gimnaziul 'Bernady', iar Grădiniţa cu program prelungit nr. 6 din Târgu Mureş intenţionează să înfiinţeze o grădină senzorială, în care copiii să înveţe să simtă natura.

De asemenea, cicliştii sunt invitaţi să pedaleze şi pentru proiectul Asociaţiei Mişcare de Tabără Yuppi, pentru copii cu diabet, la fel şi pentru Fundaţia Proactiv Transilvania, care a promovat un proiect pentru tinerii cu diabet, pentru Asociaţia Borsika, care învaţă copiii dansurile populare, iar acum are un proiect pentru construirea unei săli proprii, iar Asociaţia Divers doreşte să ofere acces pentru 35 de oameni nevoiaşi la serviciile medicale şi la medicamente.

Un alt proiect care ar putea fi finanţat în urma evenimentului "Pedaleză pentru un scop bun" aparţine Asociaţiei Little People România, vizând oferirea de suport psihologic copiilor cu cancer care sunt internaţi în spital.

"Organizatorul finanţează proiectele înscrise cu 20 de lei din pachetul Silver, 30 lei din pachetul Gold, Family 1+1, Family 1+2 şi 85% din fondurile de susţinere atrase ca donaţii de fiecare proiect în cadrul evenimentului. Bicicliştii se pot înregistra individual sau cu familia, aşadar ne străduim, ca evenimentul să fie destinat inclusiv copiilor, oferindu-le mici cadouri", au arătat organizatorii.

Reprezentanţii Fundaţiei Comunitare Mureş au arătat că iniţiativei "Pedalează pentru un scop bun" s-au alăturat mai multe firme care vor aştepta bicicliştii cu diferite surprize la punctele de control.

Sponsorii vor acorda şi o serie de premii pentru cea mai mare donaţie, cel mai bun proiect cu cei mai mulţi ambasadori (biciclişti), cel mai bun proiect cu cea mai mare sumă strânsă şi cel mai bun proiect cu cele mai multe donaţii ca şi număr peste 50 lei.

Bazele Fundaţiei Comunitare Mureş au fost puse, în 2010, de un grup de nouă tineri care au urmărit să implice companiile şi cetăţenii în dezvoltarea comunităţii în care trăiesc, iar de la înfiinţare, fundaţia a promovat mersul pe bicicletă, nu doar ca mod de transport, ci şi ca stil de viaţă.

În anul 2015, fundaţia a mobilizat comunitatea bicicliştilor în cadrul evenimentului "Pedalează pentru un scop bun" şi a reuşit să adune fondurile necesare pentru pornirea Academiei Velo, prin care se susţin cursuri de educaţie rutieră pe bicicletă, pentru adolescenţi cu vârste între 14-18 ani. AGERPRES / (A - autor: Dorina Matiş, editor: Marius Frăţilă, editor online: Gabriela Badea)