Muzeul Antipa: Creatorii de fluturi – ateliere de science & craft pentru copii

17
Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" îi aşteaptă pe copii să participe la atelierele de science & craft "Creatorii de fluturi", care se vor desfăşura de două ori pe săptămână, între 27 iulie şi 9 septembrie, în curtea muzeului.

Potrivit unui comunicat transmis luni AGERPRES, atelierele sunt susţinute de specialişti ai muzeului şi se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 7 ani (marţi, de la ora 10,00) şi celor cu vârste cuprinse între 8 şi 10 ani (joi, de la ora 10,00).

Întâlnirile săptămânale stimulează imaginaţia copiilor, oferindu-le posibilitatea de a combina culori şi materiale întâlnite în natură (dar nu numai) şi nu necesită înclinaţii artistice, talent sau abilităţi deosebite, ci doar interes pentru lucrul manual.

În prima parte a atelierului vor putea fi admiraţi fluturii exotici din sera special amenajată în grădina muzeului. După vizita în seră, copiii vor putea realiza, inspiraţi de fluturi, un obiect de decor, un mic tablou sau o mini-dioramă, folosind tehnici simple de reutilizare creativă şi responsabilă a materialelor refolosibile, precum şi a elementelor naturale - pietre, frunze, petale, scoici, melci.

Atelierele se vor desfăşura în aer liber, în curtea Muzeului Antipa şi vor respecta normele pentru prevenirea contaminării cu SARS-CoV-2.

În cazul în care condiţiile sunt nefavorabile desfăşurării atelierelor, ele se vor reprograma la o dată ce va fi anunţată ulterior.

Taxa de participare este de 40 lei/copil sau 70 lei/doi fraţi, în care sunt incluse vizita la expoziţia de fluturi tropicali vii, precum şi materialele de lucru. Înscrierea copiilor se face prin formularul antipa.ro/rezervari, în limita a 10 locuri/grupă. AGERPRES/(AS - autor: Andreea Rotaru, editor: Florin Marin, editor online: Anda Badea)