Nadia Comăneci – Deocamdată Marcela Fumea e persoana potrivită la Federaţia Română de Gimnastică

57
Fosta campioană olimpică Nadia Comăneci a declarat, joi, că vicepreşedinta Federaţiei Române de Gimnastică, Marcela Fumea, este deocamdată persoana potrivită la conducerea FRG.

Nadia Comăneci a afirmat că nu a discutat până acum cu Andreea Răducan, care a demisionat din funcţia de preşedinte, dar crede că membrii afiliaţi o vor vota la alegerile din 19 martie pe Marcela Fumea.

"Nu am apucat să vorbesc cu Andreea, sunt convinsă că sunt lucruri mai adânci care s-au întâmplat acolo (n.r. - la FRG). Însă ea a făcut şi doi copii şi e greu să jonglezi şi cu familia, şi cu o federaţie pe care a luat-o în coborâre, ca să spun aşa. Eu vorbesc des cu Marcela Fumea pe care o cunosc de ani de zile. Ea are tupeul necesar ca să deschidă uşile chiar dacă sunt încuiate. Ceea ce e un lucru foarte bun. Eu i-am spus că o ajut dacă are nevoie de ceva din Statele Unite. Deocamdată Marcela Fumea e persoana potrivită la Federaţia Română de Gimnastică, asta e părerea mea. La alegerile din martie cred că pe ea o vor alege, nu ştiu. Aştept să văd şi eu", a spus fosta gimnastă.

Nadia Comăneci crede că gimnastica românească nu poate ajunge mai jos decât este în acest moment.

"Avem o generaţie foarte bună de junioare, nu am apucat să o văd încă, dar am auzit... aşa că sperăm ca în 2024 să avem lucruri frumoase de vorbit legat de gimnastică. Noi aici am început gimnastica, succesul nostru a fost aici şi noi am dat altora ceea ce am avut. Sunt foarte mulţi antrenori români în străinătate care au plecat pentru că nu îşi puteau acoperi nevoile financiare aici. Ei vor să se întoarcă, dar trebuie să se schimbe ceva. Semnalul de alarmă al gimnasticii româneşti a fost tras la Rio de Janeiro. Acum a continuat în jos. Gimnastica românească mai jos de atât nu are unde să se ducă", a afirmat ea.

Fosta campioană este de părere că Marian Drăgulescu merită respectul tuturor pentru că la 39 de ani va participa la a cincea ediţie a Jocurilor Olimpice.

"Mă bucur pentru Marian Drăgulescu, am vorbit cu el şi i-am zis că la vârsta lui cel mai important e să fie sănătos. Totuşi faptul că el concurează cu sportivi de jumătatea vârstei lui este ceva incredibil. Chiar auzeam că Oksana Şuşovitina a făcut 45 de ani şi va concura acum la a opta ediţie a Jocurilor Olimpice. E dorinţa ei să facă un record. Iar toată lumea gimnasticii când o vede se apleacă în faţa ei. Aşa cred că trebuie şi noi să facem în faţa lui Marian Drăgulescu", a precizat Nadia Comăneci.

 

Nadia Comăneci a participat, joi, alături de aproximativ 20 de copii la un curs de iniţiere în gimnastică în cadrul proiectului său intitulat GymNadia. La eveniment au mai asistat mama sa, Ştefania Comăneci, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ion Ţiriac şi fosta gimnastă Diana Bulimar.

Sala de iniţiere în gimnastică şi educaţie fizică GymNadia este un proiect al Fundaţiei Ţiriac, realizat în colaborare cu Fundaţia Nadia Comăneci, destinat copiilor cu vârste cuprinse între 2 şi 6 ani.
AGERPRES (A-editor: Marius Ţone, imagine: Marian Vlăduț, redactare video: Marilena Gheorghiță, montaj: Traian Arsenescu, editor online: Irina Giurgiu)