NATO atrage atenția asupra dezinformării. Geoană: Face parte dintr-un arsenal de război hibrid

241

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a atras atenția miercuri, 16 martie, asupra dezinformărilor și știrilor false, menționând că fac parte dintr-un arsenal de război hibrid, folosit împotriva democrațiilor din statele membre ale Alianței, inclusiv România.

În mod evident, războiul hibrid, dezinformarea, intoxicarea, știrile false fac parte dintr-un arsenal de război hibrid. Aceste lucruri, evident, sunt deja folosite împotriva țărilor noastre, împotriva democrațiilor, alături de atacurile cibernetice, de finanțarea unor formațiuni politice”, a declarat Mircea Geoană, în cadrul unui briefing de presă susținut miercuri.

Numărul doi din NATO a menționat că Alianța Nord-Atlantică trebuie să acorde o atenție sporită rețelelor oficiale de propagandă ale Federației Ruse și asupra modului în care se folosește de anumite persoane pentru a împrăștia informații false în spațiul public.

Chiar astăzi (n.r. la reuniunea miniștrilor de apărare din NATO), un ministru de apărare dintr-un stat aliat vorbea de nevoia de de-Putinizare a acestor rețele de influență și propagare de minciună și substanțe toxice la adresa democrației noastre”, a precizat secretarul general adjunct al NATO.

NATO este în proces de a deveni „și mai intransigentă” cu privire la atacurile de acest tip din partea Federației Ruse și a altor lideri autocrați, a menționat Geoană.

Uneori ai nevoie de un șoc masiv să îți dai seama că democrația e importantă, că trebuie apărată, întreținută, îmbunătățită”, a menționat numărul doi din NATO.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Articolul NATO atrage atenția asupra dezinformării. Geoană: Face parte dintr-un arsenal de război hibrid apare prima dată în Main News.

Source: New feed