Nepoata preşedintelui PSD, angajată fără concurs la ICR. Ce spunea Marcel Ciolacu despre PNL: „Și-au angajat toate rudele, coafezele la vârful statului!”

35

Andreea Ciolacu, nepoata președintelui interimar al PSD, Marcel Ciolacu a fost angajată consilier personal la cabinetul demnitarului, în Institutul Cultural Român, instituţie condusă de un apropiat al lui Călin Popescu Tăriceanu, relatează Radio Europa Liberă România.

Nepoata lui Marcel Ciolacu, Andreea Ciolacu, a fost adusă inițial la cabinetul șefului Institutului Cultural Român (ICR), prin procedura de angajare fără concurs, iar de acolo a fost transferată la foarte scurt timp într-un compartiment numit Serviciul Mari Programe, potrivit sursei citate.

Radio Europa Liberă România scrie că ICR este condus de Mirel Taloș, un apropiat al lui Călin Popescu Tăriceanu, care ocupă postul de președinte, în vreme ce unul dintre cele două posturi de vicepreședinte este deținut de Krizbai Bela Dan, susținut de UDMR.

Surse din instituție susțin că nepoata liderului PSD a fost angajată în aprilie 2020.

Nepoata liderului PSD a mai lucrat în Ministerul Culturii şi la Senat

Potrivit declarației de avere din 2018, Andreea Ciolacu a lucrat la Ministerul Culturii, unde a consiliat un secretar de stat pentru un venit anual net de 19.406 lei, perioadă în care PSD s-a aflat la guvernare, iar ministru al Culturii a fost Lucian Romașcanu, cel care astăzi este purtător de cuvânt al social-democraților și care este unul dintre apropiații lui Marcel Ciolacu.

Nepoata liderului PSD a mai fost și consilier la Senat, unde a consiliat un parlamentar pentru un venit net anual de 5784 lei.

Andreea Ciolacu a mai realizat în 2018 venituri de 843 lei în calitate de secretar la S.C. Alcom SRL Buzău. Despre acestă firmă, Marcel Ciolacu arată în declarația de avere că o deține în proporție de 50%, împreună cu fratele său și soția.

Familia Ciolacu este reprezentată la ICR și de prietenii buzoieni, mai susţin cei de la Radio Europa Liberă România.

Este vorba despre soția lui Viorel Pietrăreanu, care acum este adjunct al directorului ICR Bruxelles, Liliana Țuroiu. Viorel Pietrăreanu era numit de Ciolacu în 2016, al „treilea frate”.

Adriana Pietrăreanu a fost numită adjunct la ICR Bruxelles în decembrie 2017, în primul „pachet” de directori audiați în timpul mandatului Lilianei Țuroiu, prin intermediul președintelui Comisiei de cultură din Senat, Lucian Romașcanu, cel care, după cum am amintit mai sus, a obținut și postul de ministru atunci când Marcel Ciolacu s-a aflat în cercul de decizie din jurul lui Liviu Dragnea, pe când acesta conducea PSD.

Presa a relatat că Romașcanu și Ciolacu se știu din copilărie, fiind chiar rude prin alianță.

Ciolacu îi critica în urmă cu câteva zile pe liberali pentru nepotism

Pe 2 iunie, liderul PSD ataca guvernarea PNL şi îl acuza pe liberali că "nu au nicio limită".

"Și-au angajat toate rudele, coafezele, chelnerii și cioclii la vârful statului! Au dat tunuri de sute de milioane de euro în plină pandemie prin firmele de casă! Au vândut lemnul din pădurile țării! I-au vândut până și pe români la export pentru agricultura altora! ", scria Ciolacu, într-o postare pe Facebook.

Marcel Ciolacu, liderul PSD: