Nicolae Ciucă a avut un mic dejun de lucru cu Alexander De Croo / Premierul a amintit dorința României de a adera la Schengen

100

Premierul României, Nicolae Ciucă, s-a întâlnit, miercuri, 13 aprilie, cu omologul său din Belgia, Alexander De Croo, în cadrul unui mic dejun de lucru organizat la Palatul Victoria. Printre subiectele abordate s-au regăsit situația de securitate din regiune, criza refugiaților care fug din calea războiului din Ucraina, independența energetică a Europei, iar Ciucă a amintit de obiectivul României de a adera la Spațiul Schengen.

Nicolae Ciucă a subliniat nevoia ca Flancul Estic al NATO să fie întărit și i-a transmis mulțumiri lui Alexander De Croo pentru decizia Belgiei de a trimite trupe în România.

Totodată, premierul a menționat efortul autorităților române și al societății civile pentru gestionarea fluxului de peste 700.000 de refugiați ucraineni și a amintit că Republica Moldova are nevoie de sprijin financiar european pentru a face față crizei.

Am demonstrat că acționăm responsabil în protejarea frontierelor externe ale UE și în gestionarea unor fluxuri mari de refugiați. Românii au arătat solidaritate, empatie și determinare în sprijinirea cetățenilor ucraineni afectați de război”, a declarat Nicolae Ciucă, citat într-un comunicat transmis de Guvern.

Independența energetică a Uniunii Europene și impactul economic generat de războiul din Ucraina au fost alte două teme abordate de cei doi oficiali europeni.

În context, cei doi premieri au agreat avansarea cooperării bilaterale în sectorul energetic, cu accent pe nuclear și regenerabile. Aceste obiective se adaugă celui de cooperare româno-belgiană în domeniul microelectronicii”, potrivit Guvernului.

Mai mult, Guvernul susține că premierul a „reamintit obiectivul României de a adera la Schengen, ca formă de cooperarea europeană aprofundată

Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă și Alexander De Croo urmează să aibă, miercuri, o vizită oficială la Baza Mihail Kogălniceanu.

CITEȘTE ȘI: Președintele Iohannis și prim-ministrul Belgiei au discutat despre apărarea colectivă / Alexander De Croo: Frontiera dumneavoastră este și frontiera noastră

Sursă foto:

Articolul Nicolae Ciucă a avut un mic dejun de lucru cu Alexander De Croo / Premierul a amintit dorința României de a adera la Schengen apare prima dată în Main News.

Source: New feed