Nicolae Ciucă va participa la reuniunea șefilor de Guvern ai statelor NATO din Europa de sud-est

266

Premierul Nicolae Ciuca va participa luni, 28 martie, la reuniunea șefilor de guvern ai statelor aliate NATO din Europa de sud-est, găzduită de prim-ministrul Republicii Bulgaria, Kiril Petkov, la Sofia.

„Întâlnirea de mâine (n.r. – 28 martie) va oferi prilejul de a aprofunda consultările asupra consecințelor invaziei Rusiei în Ucraina și a securității din Europa de Sud-Est. Aceste discuții au loc la momentul potrivit având în vedere ca sunt organizate imediat după summitul NATO de la Bruxelles, de săptămâna trecută, la care am participat împreuna cu președintele Romaniei, Klaus Iohannis”, a afirmat premierul Nicolae Ciuca.

Potrivit Guvernului, în cadrul sesiunii plenare vor fi abordate teme legate de modul in care invazia rusa din Ucraina va afecta securitatea regională, precum si modalitățile de consolidare a coordonării și cooperării în Europa de sud-est.

În contextul reuniunii de la Sofia, Nicolae Ciucă va avea întrevederi bilaterale cu prim-ministrul Bulgariei, Kiril Petkov, omologul sau din Muntenegrului, Zdravko Krivokapić, precum si cu premierul Macedoniei de Nord, Dimitar Kovacevski.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Nicolae Ciucă va participa la reuniunea șefilor de Guvern ai statelor NATO din Europa de sud-est apare prima dată în Main News.

Source: New feed