Nicuşor Dan: Am un mare respect pentru Ludovic Orban, ca om politic; are trei mari merite

24
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat luni că are "un mare respect" pentru calităţile de om politic ale liderul liberal Ludovic Orban şi că acesta are meritul de a fi stabilizat PNL în 2017, dar şi de a contribui la schimbarea Guvernului Dăncilă şi a administraţiei Bucureştiului.

Întrebat dacă Ludovic Orban ar trebui să rămână preşedinte al PNL, Nicuşor Dan a precizat, pentru Digi 24, că aceasta este o dezbatere internă a Partidului Naţional Liberal.

"Este o dezbatere internă pe care PNL o are. În opinia mea, Ludovic Orban are trei mari merite. Unu, că a stabilizat partidul acesta în anii 2017, când era într-un oarecare dezechilibru. Doi, că a reuşit să dea jos Guvernul Dăncilă; să ne gândim cum ar fi fost România în criză sanitară cu un guvern PSD. Şi trei, că a contribuit decisiv ca Bucureşti să aibă un primar de dreapta. Acestea sunt meritele pe care Ludovic Orban le are. Am un mare respect pentru el, ca om politic", a spus Nicuşor Dan.

Pe de altă parte, el a afirmat că are o bună relaţie cu organizaţia de Bucureşti a PNL şi că lucrul acesta nu se va schimba, chiar dacă Orban nu va mai fi liderul partidului.

"Eu am o relaţie foarte corectă, am făcut o campanie electorală împreună cu PNL. Am o relaţie foarte bună cu oamenii din acest partid, în special cu organizaţia de Bucureşti, cu consilierii generali cu care sunt în contact. Lucrul acesta nu o să se schimbe, desigur", a susţinut primarul general. AGERPRES/(A - autor: Irinela Vişan, editor: Antonia Niţă, editori online: Adrian Dădârlat, editor online: Alexandru Cojocaru)

 

Citește și:

 

Sighiartău: Este nevoie de o schimbare la vârful PNL; Orban şi-a atins limitele

 

Nicuşor Dan, despre reproşurile că nu răspunde la telefon: Există o relaţie instituţională corectă cu primarii de sector