Nicușor Dan, atac la Gabriela Firea: În ultimii trei ani a alocat doar 30 de milioane de lei pentru modernizarea rețelei de termoficare. În ritmul actual ar rezolva problema în 500 de ani

32

Candidatul PNL-USR-PLUS la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, o acuză pe Gabriela Firea că în ultimii trei a ni a alocat doar 30 de milioane de lei pentru reabilitarea rețelei de termoficare, deși avariile lasă periodic sute de blocuri fără apă caldă și căldură, menționând că în acest ritm, administrația Firea ar rezolva problema termoficării în 500 de ani.

„Termoenergetica este o bombă cu ceas a administraţiei PSD-Firea. După ce a falimentat RADET-ul, pe care l-a lăsat cu o datorie de un miliard de euro, datoria curentă a Termoenergetica este de 100 de milioane de euro şi această companie este, practic, în insolvenţă. Administraţia PSD-Firea a avut la dispoziţie 180 de milioane de euro bani europeni pe care n-au fost în stare să-i ia în patru ani. Pierderile din reţeaua de termoficare sunt de un milion de gigacalorii pe reţeaua principală şi 430.000 de gigacalorii pe reţeaua secundară – în total 1,4 milioane de gigacalorii – echivalentul necesarului de încălzire într-un an pentru Sectoarele 1 şi 2.”, a spus Nicuşor Dan, în conferința de presă.

Nicușor Dan a mai precizat că rețeaua de termoficare a ajuns în această situație din lipsa investițiilor.

„Am ajuns în această situaţie deoarece investiţiile au fost derizorii: 2017 – 6 milioane de lei, 2018 – 9 milioane de lei, 2019 – 13 milioane de lei, adică o medie de 10 milioane de lei pe an, în condiţiile în care avem nevoie de investiţii de 5 miliarde de lei – asta înseamnă că, în ritmul actual, administraţia Firea ar rezolva problema termoficării în 500 de ani”, a spus Nicuşor Dan.

Inquam Photos/Octav Ganea

Articolul Nicușor Dan, atac la Gabriela Firea: În ultimii trei ani a alocat doar 30 de milioane de lei pentru modernizarea rețelei de termoficare. În ritmul actual ar rezolva problema în 500 de ani apare prima dată în Main News.

Source: New feed