Noul ambasador al Germaniei la București în vizită de prezentare la patriarhul Daniel

33

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Daniel, l-a primit, joi, în vizită de prezentare, pe ambasadorul Republicii Federale Germania în România, Cord Meier-Klodt, prilej cu care și-a exprimat speranța că relațiile bune româno-germane vor contribui la unitatea Europei și la cooperarea reciproc avantajoasă.

23469a8b-ca77-4c61-b509-e6a672b02fa4

Întâistătătorul BOR l-a felicitat pe noul ambasador și i-a dorit succes în desfășurarea misiunii diplomatice în România.

Potrivit unui comunicat al Biroul de presă al Patriarhiei Române transmis AGERPRES, patriarhul a apreciat sprijinul de care se bucură din partea comunităților catolice și protestante cei aproximativ cinci sute de mii de români din Germania.

Diplomatul german a mulțumit pentru onoarea de a fi primit și a apreciat rolul "important și echilibrat" al Bisericii Ortodoxe în societatea românească.

După cum precizează comunicatul, Cord Meier-Klodt consideră că evenimentele importante din ultima perioadă au arătat că "Uniunea Europeană nu este un dat, ci mai degrabă un proces care trebuie sprijinit".

Totodată, în cadrul primirii de la reședința patriarhală, ambasadorul și-a exprimat disponibilitatea de a fi un partener apropiat al României în demersurile care pot pune în valoare stabilitatea proiectului european.

AGERPRES/(AS — autor: Daniel Popescu, editor: Cătălin Alexandru, editor online: Ada Vîlceanu)