Noul consilier pe infrastructura rutieră al prefectului de Suceava susține drumul expres Siret-Roman, dar nu crede că Suceava va beneficia de o autostradă

207

Noul consilier onorific pe probleme de infrastructură rutieră al prefectului de Suceava, Mirela Adomnicăi, Eugen Girigan, care este președinte al Patronatului Drumarilor din România, a declarat, joi seara, în emisiunea Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că Suceava nu va beneficia de o autostradă și că el consideră benefic un drum expres Siret-Roman.

Girigan a spus că pentru dezvoltarea infrastructurii este nevoie de priorități fixate, nu e nevoie să i se spună Master Plan, dar că, oricum se numește, o strategie este necesară.

El a spus că nu e normal să se investească mulți bani în porțiuni de drum cu un trafic redus.

„De-a lungul activității mele am fost pus în situația când politicul s-a implicat prea mult în infrastructura rutieră”, a spus Girigan care a arătat că în loc să rezolve o problemă a unui drum într-o zonă cu multe comunități, prin decizie politică au fost făcute drumuri în zone fără trafic.

În ceea ce privește o autostradă, Eugen Girigan este sceptic că se poate realiza în județ.

„Oamenii politici din varii partide spun că Suceava va trebui să aibă autostradă. Chiar fostul prefect Onofrei, a spus de autostrada Siret Vatra Dornei. Astea sunt glume. Am susținut cu toată ardoarea începerea unui drum expres de la Roman la Siret care ar fi fost extrem de benefic”, a spus Girigan.

El a arătat că cei care spun că pot rezolva problema unei autostrăzi poate au soluții, dar că el nu vede să treacă la mai puțin de 50 de kilometri de Suceava o autostradă.

„Un drum expres de la Roman la Siret ar fi fost extrem de benefic pentru zonă”, a spus Girgan.

The post Noul consilier pe infrastructura rutieră al prefectului de Suceava susține drumul expres Siret-Roman, dar nu crede că Suceava va beneficia de o autostradă appeared first on NewsBucovina.