Noul proiect al regizorului Damien Chazelle, un serial muzical, va fi difuzat de Netflix

272

Netflix va difuza și va produce în colaborare cu Damien Chazelle - care a câștigat în 2017 premiul Oscar pentru cel mai bun regizor cu filmul "La La Land" - un serial muzical a cărui acțiune este plasată la Paris, intitulat "The Eddy" și care reprezintă prima incursiune a tânărului cineast american în industria de televiziune, a anunțat vineri site-ul revistei Variety.

e9c08208-c065-4f11-98ad-bd8cced665c3

Sursa foto: Damien Chazelle / Twitter

Damien Chazelle va regiza două episoade din acest serial și va fi producător executiv. Noul show TV va include opt episoade și va avea premiera în exclusivitate pe platforma de streaming Netflix.

Scenariul serialului "The Eddy" va fi scris de Jack Thorne, recompensat cu cinci premii BAFTA și autorul scenariilor unor producții celebre, precum "National Treasure" și "This Is England".

Glenn Ballard, premiat cu șase Grammy și producător al unor albume celebre, precum "Jagged Little Pill", lansat de Alanis Morissette, și "Bad", lansat de Michael Jackson, va compune coloana sonoră pentru noul serial TV. Alan Poul, premiat cu Primetime Emmy pentru serialele "Six Feet Under" și "The Newsroom", va fi producător executiv.

"The Eddy" reprezintă prima colaborare dintre Netflix, un gigant al industriei de streaming, cu Damien Chazelle, care, la rândul său, și-a trecut numele pe lista tot mai amplă a regizorilor de film — precum frații Ethan și Joel Coen, Martin Scorsese, Ava DuVernay, David Fincher și Shonda Rhimes — care au acceptat recent să lucreze la proiecte difuzate de Netflix.

Cu o acțiune plasată în societatea multiculturală din Paris, serialul "The Eddy" spune povestea unui club, a patronului și a trupei muzicale a acestuia, în orașul aparent haotic care îi înconjoară. Serialul va fi filmat în Franța și va include dialoguri în limbile franceză, engleză și arabă.

Prezent la Festivalul de Film de la Veneția, Erik Barmack, directorul departamentului de conținuturi originale internaționale din cadrul companiei Netflix, a dezvăluit pentru revista Variety că noul serial TV va explora relațiile dintre coproprietarii — un american și un franco-arab — unui club de jazz din Paris. "The Eddy" va avea în distribuție și actori francezi și este posibil ca anumiți cineaști francezi să regizeze unele dintre episoade. Potrivit declarațiilor făcute de Erik Barmack, atmosfera și stilul prezentat de serialul "The Eddy" se va afla "undeva la jumătate" între cele evidențiate în filmele "Whiplash" și "La La Land", două producții regizate de Damien Chazelle.

Erik Barmack a mai dezvăluit că Netflix va anunța în curând alte 7 sau 8 seriale originale europene noi, inclusiv două sau trei din Franța, două din Italia, unul din Spania, unul din Scandinavia (un serial aparținând genului noir, filmat în Suedia) și unul din Polonia.

AGERPRES/(AS — autor: Florin Bădescu, editor: Florin Ștefan, editor online: Simona Aruștei)