Nu sunt drumuri blocate în județ, însă circulația se desfășoară în condiții de iarnă. Mai multe localități au rămas fără curent

209

Codul galben de ninsori se încheie astăzi la ora 11.00. Conform raportărilor instituțiilor abilitate nu există drumuri blocate în județul Bacău, însă circulația se desfășoară în condiții de iarnă, iar șoferii sunt rugați să se adapteze măsurilor de siguranță.

Conform Serviciului de Drumuri Naționale Bacău s-a acționat cu 27 autoutilaje și 263,5 tone antiderapant pe DN11, DN11A, DN12A, DN12B, DN12D, DN15, DN2, DN2F, DN2G. “Reluăm apelul către participanții la trafic să manifeste înțelegere față de situația creată, cu recomandarea de a circula cu maximă prudență, cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor și cu informarea prealabilă în privința condițiilor meteo”, a declarat Ovidiu Mugurel Laicu, director general regional al DRDP Iași.

Mai multe localități, fără curent

DelGaz Grid a anunţat autorităţile că în urma fenomenelor meteo 23 de localităţi din judeţul Bacău, nu au energie electrică. Este vorba despre Popeni, Pralea, Corbasca, Băcioiu, Gherdana, Rogoaza, Scărişoara, Perchiu, Huruieşti, Răchitoasa, Fărcaşa, Băimac, Sat Nou, Zăpodia, Buda, Coloneşti, Spria, Viişoara, Temelia, Paltinata, Vâlcele, Coşna şi Scurta, iar Urecheşti, Orbeni şi Tg. Ocna sunt afectate parţial, în total fiind afectaţi 7.588 de consumatori.