O mie de animale moarte, descoperite într-o hală din apropiere de Los Angeles

57

Aproape 2.000 de animale, dintre care o mie erau moarte, au fost descoperite vineri într-o hală de la periferia Los Angeles, potrivit asociației Inland Valley Humane Society, relatează sâmbătă AFP și DPA.

7366dbfd-17d3-4801-acf1-e25d418b849a

"Aproape 2.000 de pui, papagali și alte păsări, precum și alte animale exotice, au fost descoperite într-un depozit industrial" unde au mai fost găsiți și "zeci de pești exotici", potrivit unui comunicat al asociației.

Poliția din Montclair, oraș de la periferia Los Angeles, a intervenit ca urmare a unei inspecții pentru încălcarea normelor clădirilor industriale.

Inspectorii au "auzit zgomote de animale și au simțit apoi miros de descompunere", a explicat pentru AFP John Minook, purtător de cuvânt al poliției din Montclair.

Polițiștii veniți la fața locului au găsit animalele "în condiții înspăimântătoare", fără hrană și apă, scrie Inland Valley Humane Society în comunicatul său.

"Este ceea ce am văzut mai rău în cei nouă ani în cadrul asociației", a declarat pentru ABC Silvia Lemos, o membră a Inland Valley Humane Society.

"Erau cuști cu animale moarte, nu exista ventilație, și erau animale care trăiau printre fecale și cadavre de animale; erau acolo șobolani, un cameleon, șerpi", a spus John Minook. "Mirosul era atroce din cauza fecalelor, descompunerii și a căldurii", a adăugat el.

Proprietarul animalelor, descris de sergentul Minook drept "alb, de circa 50 de ani", a fost arestat anterior în cursul săptămânii pentru acuzații care nu aveau legătură cu acest caz.

El va face acum obiectul "mai multor capete de acuzație penale pentru cruzime față de animale", a conchis asociația. "El pare să sufere de probleme mintale" și nu sunt semne că s-ar fi ocupat de contrabandă sau comercializarea animalelor.

Autoritățile nu știu cum bărbatul a putut aduna atâta animale fără a atrage atenția mai devreme. Purtătorul de cuvânt al poliției subliniază însă că depozitul se afla într-un complex industrial pe unde nu se circula foarte mult.

AGERPRES/(AS — editor: Florin Ștefan, editor online: Anda Badea)