Olt: Bărbat din Deveselu, reţinut pentru încălcarea unui ordin de protecţie emis împotriva sa

199
Un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Deveselu, a fost reţinut de poliţişti pentru încălcarea unui ordin de protecţie emis împotriva sa după ce femeia care obţinuse măsura de protecţie în instanţă a reclamant că a fost urmărită de acesta atât la domiciliu, cât şi la locul de muncă, a informat, miercuri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.

Potrivit poliţiştilor, cei doi ar fi avut o relaţie de concubinaj care se încheiase, iar la finalul lunii iulie, femeia, cu domiciliul în Caracal, a obţinut în instanţă un ordin de protecţie împotriva bărbatului care era obligat să păstreze o distanţă minimă de 100 de metri faţă de ea.

În luna septembrie, femeia a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal despre faptul că bărbatul a urmărit-o în repetate rânduri.

“În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Caracal, aceştia au constatat faptul că bărbatul de 42 de ani, din comuna Deveselu, nu ar fi respectat ordinul de protecţie, emis de Judecătoria Caracal la data de 28 iulie, pentru o perioadă de 6 luni de zile, prin care era obligat să păstreze o distanţă minimă de 100 de metri faţă de femeia reclamantă. De asemenea, bărbatul este bănuit că ar fi urmărit în repetate rânduri persoana vătămată, atât la domiciliul său, cât şi la locul de muncă, provocându-i acesteia o stare de temere”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Bărbatul a fost reţinut pe 20 septembrie, în cauză fiind deschis dosar penal pentru infracţiunile de ameninţare, hărţuire şi încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis ordinul de protecţie a oricăreia dintre măsurile dispuse.

Instanţa a dispus măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile faţă de bărbatul din Deveselu.

De la începutul săptămânii în curs, în zona Caracal, acesta este al doilea caz în care un bărbat este reţinut pentru încălcarea unui ordin de protecţie după ce, în ziua precedentă, o altă persoană din Dobrosloveni a încălcat o asemenea măsură de protecţie şi chiar a urcat-o cu forţa în maşina sa pe fost concubină. AGERPRES/(AS – autor: Cristina Matei, editor: Irina Poenaru, editor online: Ada Vîlceanu)