ONU: Secretarul general Antonio Guterres cere eliberarea liderilor politici arestaţi abuziv în Nicaragua

4
Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a solicitat eliberarea liderilor politici arestaţi în Nicaragua, precum şi "restabilirea drepturilor lor", a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al acestuia, Stephane Dujarric, transmite AFP.

Antonio Guterres "este foarte îngrijorat de arestările şi detenţiile recente, precum şi de invalidarea candidaturilor din partea liderilor opoziţiei din Nicaragua", a spus purtătorul de cuvânt în cadrul sesiunii sale de presă zilnice.

"Aceste evoluţii pot submina serios încrederea publicului în procesul democratic înaintea alegerilor generale din noiembrie", a adăugat el.

În Nicaragua, este necesar "un acord amplu" cu privire la "măsuri pentru alegeri credibile, participative şi incluzive în noiembrie ", a adăugat purtătorul de cuvânt al secretarului general al ONU.

În ultimele zile au fost arestaţi patru candidaţi ai opoziţiei la alegerile prezidenţiale din noiembrie, în care actualul preşedinte Daniel Ortega ar putea candida pentru un al patrulea mandat.
AGERPRES/(AS - autor: Raluca Anghel, editor online: Alexandru Cojocaru)