Oprah Winfrey abordează tematica rasismului într-un talk-show realizat pentru Apple TV+

25
Oprah Winfrey va reveni la formatul de televiziune care a consacrat-o, cel de talk-show, cu o nouă emisiune realizată pentru Apple TV+, ale cărei prime episoade se vor concentra pe tematica rasismului din Statele Unite, au anunţat luni celebra prezentatoare TV şi reprezentanţii companiei Apple Inc, informează Reuters.

Emisiunea se va intitula "The Oprah Conversation" şi va debuta pe 30 iulie. În primul episod, renumita prezentatoare TV şi Ibram X. Kendi, autorul bestsellerului "How To Be an Antiracist", vor discuta cu persoane caucaziene despre rasism.

"A venit timpul să readucem umanitatea în conversaţie", a declarat Oprah Winfrey, una dintre cele mai influente femei din Statele Unite, într-un mesaj publicat pe Twitter. Ea a adăugat că speră să aibă "conversaţii care să ne unească, nu să ne dezbine".

Primul episod al noului talk-show va fi difuzat în regim de gratuitate pe Apple TV+ şi se va alătura altor două proiecte dezvoltate de celebra jurnalistă pentru platforma de streaming a companiei Apple - "Oprah Talks COVID-19" şi "Oprah's Book Club".

Noul talk-show, care nu dispune de un program fix de difuzare, "va explora subiecte de impact şi relevante, cu ajutorul ideilor şi gândurilor fascinante ale liderilor din toată lumea", au precizat producătorii emisiunii.

Emisiunea a fost creată după valul naţional de proteste organizate în ultimele două luni în Statele Unite pentru a denunţa rasismul sistemic din această ţară.

Oprah Winfrey a renunţat în 2011 la talk-show-ul ei diurn cu cote de audienţă impresionante, în cadrul căruia jurnalista americană a abordat tematici inovatoare pentru industria de televiziune, discutând alături de invitaţii ei subiecte dintr-o gamă extrem de variată, inclusiv incestul şi abuzurile sexuale, şi intervievând numeroase celebrităţi şi foşti preşedinţi ai Statelor Unite.

Al doilea episod din "The Oprah Conversation" va fi difuzat în streaming pe 7 august şi va conţine un interviu în două părţi cu fostul jucător de fotbal american Emmanuel Acho, prezentatorul emisiunii "Uncomfortable Conversations with a Black Man", difuzată pe YouTube. Acel episod va include şi întrebări primite din partea unor invitaţi care provin din comunitatea hispanică.

Episoadele noii emisiunii vor fi filmate în segmente separate din cauza pandemiei de coronavirus, însă ele vor include şi secvenţe cu public.

Printre alţi invitaţi ai noului talk-show se va afla şi Bryan Stevenson, fondatorul ONG-ului Equal Justice Initiative, a cărui poveste de viaţă a stat la baza filmului "Just Mercy", lansat în 2019. AGERPRES/(AS - autor: Florin Bădescu; editor: Mihaela Nicolaescu, editor online: Anda Badea)