Orasul german Duisburg, noul detinator al recordului mondial pentru cel mai inalt castel de nisip

250

A fost necesara mobilizarea unor artisti din 19 tari, care au muncit timp de 23 de zile folosind 3.500 de tone de nisip, dar si-au primit rasplata: orasul german Duisburg a devenit noul detinator al recordului mondial pentru cel mai mare castel de nisip construit vreodata, relateaza sambata DPA, informeaza AGERPRES.

Cu o inaltime de 16,679 metri, creatia colosala din Landschaftspark a depasit cu aproape doi metri castelul de nisip detinator al titlului din India, care a avut “numai” 14,84 metri.

Reproducand constructii celebre din lume precum Turnul inclinat din Pisa si catedrala Sagrada Familia din Barcelona, castelul de nisip a primit vineri certificarea unui reprezentant al Guinness World Records. Alte situri reper incluse in lucrarea de arta sunt replici ale Marelui Sfinx din Gizeh, podul Rialto din Venetia si mormantul lui Elvis Presley, noteaza Reuters.

Anuntul ca recordul a fost depasit — la a doua incercare a orasului Duisburg, dupa una esuata anul trecut — a fost urmat de urale la ceremonia in care organizatorilor le-a fost inmanat certificatul oficial care atesta detinerea recordului, in prezenta primarului local.

Echipa internationala de artisti care a esuat in tentativa de a depasi recordul mondial anul trecut a decis sa foloseasca un nisip diferit. “Nu s-a prabusit pentru ca calitatea nisipului a fost mai buna decat la tentativele anterioare, vremea a fost buna si planificarea foarte buna”, a declarat ucraineanca Eugenia Kolot pentru Reuters.

Cei doritori pot vedea sculptura din nisip cea mai inalta din lume pana la 24 septembrie, noteaza DPA.