OUG privind alegerile anticipate, publicată în Monitorul Oficial. Ciolacu: PNL a legiferat turismul electoral

138

Ordonanţa de urgenţa referitoare la organizarea alegerilor anticipate, care prevede că românii vor putea vota la orice secţie din ţară sau din străinătate, a fost publicată în Monitorul Oficial.

Conform documentului, în diaspora se va vota timp de trei zile.

Preşedintele PSD a anunţat că partidul va sesiza Avocatul Poporului.

„PNL a legiferat astăzi TURISMUL ELECTORAL! O ordonanță nelegiuită, cu aviz NEGATIV de la Consiliul Legislativ, care va transforma România într-un rai al fraudelor electorale! O batjocură la adresa democrației!

Ce garanție vor avea românii că reprezentanții lor vor fi aleși corect?! Atât timp cât oricine va putea vota oriunde?! Este corect ca un bucureștean să decidă reprezentantul unui brașovean? Sau invers?

Lucrurile sunt clare: Orban încalcă statul de drept și s-a folosit de funcția pe care vremelnic o deține pentru a servi DOAR interesele PNL! Nimic pentru interesele românilor!

Vom sesiza de urgență Avocatul Poporului ca să oprească acest șir întreg de abuzuri și ilegalități! Legiferarea turismului electoral de către PNL trebuie stopată la Curtea Constituțională!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul OUG privind alegerile anticipate, publicată în Monitorul Oficial. Ciolacu: PNL a legiferat turismul electoral apare prima dată în Main News.

Source: New feed