Ovidiu Raețchi: Solicit ministrului Apărării să prezinte o foaie de parcurs pentru programele de modernizare a Armatei în 2017

213

Președintele Comisiei de Apărare a PNL, deputatul Ovidiu Raețchi, i-a solicitat ministrului Apărării, Adrian Țuțuianu, să prezinte o foaie de parcurs concretă pentru programele de modernizare a Armatei în 2017.

43ab72a3-dfba-4838-80b5-e1cc4bffce98

"În ciuda angajamentelor publice pe care și le-a luat în fața partenerilor internaționali, guvernarea PSD înregistrează întârzieri la capitolul care privește modernizarea Armatei. Vedem un lung șir de declarații publice și întâlniri de PR, dar nu știm încă clar ce vom cheltui în 2017. Guvernul anunță contracte, dar fără un orizont clar de timp; uneori, chiar producătorii neagă existența unor acorduri ferme. În aceste condiții, sunt îngrijorări că, până la finalul anului, guvernarea Tudose-Dragnea nu va reuși să demareze niciunul dintre cele 8 programe de înzestrare ale Armatei, aprobate de Comisiile de Apărare din Parlament. Greutatea cu care s-au desfășurat procedurile parlamentare și amânările Ministerului Apărării în adaptarea Planului de înzestrare a Armatei României 2017 ? 2026 la prevederile Acordului politic național de alocare a 2% din PIB pentru Apărare nu sunt de bun augur", a declarat Ovidiu Raețchi la evenimentul "Zilele Securității Naționale", desfășurat la Venus, se arată într-un comunicat de presă remis sâmbătă AGERPRES.

Acesta a mai spus că sunt suspiciuni că PSD vrea să sacrifice fondurile destinate acestora pentru a acoperi găurile din buget.

"Există speculații că Dragnea urmărește să sacrifice fondurile destinate înzestrării Armatei pentru a acoperi găurile din bugetul de stat și pentru a satisface o parte din promisiunile din campania electorală. Introducerea de noi taxe și impozite, majorarea accizelor la carburanți sau ordonanța de urgență prin care contribuția la Pilonul II de pensii va fi redusă se înscriu în aceeași logică a disperării economice. De aceea, solicit ministrului Apărării, Adrian Țuțuianu, să prezinte o foaie de parcurs concretă cu cheltuielile de modernizare din anul 2017. E o chestiune de siguranță națională și cred că Armata Română merita un răspuns", a mai spus Raețchi.

AGERPRES/(AS — autor: Carmen Velicu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Simona Aruștei)