(P) Europharm Distribuție, unul dintre cei mai mari jucători din piața de distribuție de medicamente, anunță finalizarea procesului de extindere a depozitului Chitila Logistic Warehouse

64
Procesul de extindere si modernizare a demarat în primăvara acestui an.

 

Depozitul inițial de 3.540 mp, a ajuns la o suprafață de 5.300 mp., capacitatea de depozitare (15-25 grade C) s-a extins cu 24%, ajungând la 9.234 paleți iar capacitatea de depozitare (2-8 grade C) s-a extins cu 14%, ajungând la 1.000 mc.

 

Depozitul a primit autorizarea Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România, conform normelor în vigoare.

 

Decizia de extindere a fost luată ca urmare a atingerii capacitații optime de încărcare încă din primele luni ale acestui an.

 

Directorul de logistică al Europharm Distribuție, Andrei Oprea a declarat „Considerăm serviciile logistice ca fiind una din principalele linii de business ce aduce plus valoare atât companiei cât și partenerilor pentru care prestăm aceste servicii. Ca atare, timp de 10 ani, Europharm Distribuție a investit în acest sector, în special în anul 2020. Și tot în acest an, am investit în eficientizarea proceselor, prin dezvoltarea softului utilizat în gestionarea depozitului dedicat serviciilor logistice astfel încât să permită interfațarea automată cu SAP-ul, reușind să automatizăm comunicarea cu partenerii noștri. Investițiile vor continua și anul viitor pe măsură ce piața de distribuție va continua să se dezvolte. ”

 

Spațiile Europharm Distribuție sunt echipate cu  sisteme performante de climatizare și monitorizare, cu sisteme de securitate, precum și cu sisteme sustenabile de întreținere, de tip “green energy”.

 

„În acest moment, pe platforma logistică extinsă, Europharm Distribuție asigură peste 25 de tipuri de servicii logistice pentru unii dintre cei mai mari producători de medicamente din piață” a mai adăugat acesta.