Palaz a cerut rezilierea contractului dintre Spitalul Județean și firma care livrează mâncare pacienților

219

Palaz a cerut rezilierea contractului dintre Spitalul Județean și firma care livrează mâncare pacienților

Claudiu Palaz a ieșit cu o declarație publică după ce Protecția Consumatorului a găsit mai multe nereguli la firma care se ocupă de livrarea mâncării pentru pacienții din Spitalul Județean Constanța.

„Partidul Mișcarea Populară Constanța, prin președintele Claudiu-Iorga Palaz, având în vedere neregulile constatate de OPC la firma care livrează mâncare pacienților internați in „Spitalul Județean de Urgență Sf. Andrei”, Constanța și anume faptul că această firmă a fost gasită cu o cantitate foarte mare de produse expirate, ce urmau să fie preparate pentru pacienți, cer de urgență conducerii spitalului județean, rezilierea contractului de prestări servicii cu firma care livrează alimente către pacienții unității spitalicești!

„Este inadmisibil ca astfel de lucruri să se întâmple în cadrul domeniului sănătății! Incredibilă este poziția patronului SC Arimex Comexim 2000 SRL, care se scuză și face menținerea că este prima dată când livrează produse expirate! Ca vinovat este magazionerul!

Domnule patron, dumneavoastră ați consuma produsele alimentare expirate pe care le livrați bolnavilor?! Sunt sigur că NU! Bătaia de joc a acestui impertinent arată susținerea și siguranța că el se află sub protecția anumitor șefi din cadrul Spitalul Județean Constanța.

Personal am semnalat în presă, nereguli ale modului în care firma menționată deține un spațiu al CJC, în care își desfășoară activitatea, plătind o sumă derizorie către „Spitalul Județean de Urgență Sf. Andrei”, și anume aproximativ 200 lei/lună.

Nu trebuie să mai tolerăm astfel de incidente care se pot transforma în adevarate catastrofe pentru bolnavii intrenați în spital, care sunt cei mai vulnerabili!

Este incredibilă „liniștea” cu care a fost tolerat subiectul de către liderii politici locali, care au tăcut și nu au luat poziție față de „șmecherul care livrează intoxicații alimentare pentru bolnavi!”

Mă delimitez de acest fenomen și cer public să se rezilieze de urgență contractul cu această firmă, și să fie trași la răspundere cei care ar fi trebuit să organizeze din timp licitația pentru livrarea de alimente către bolnavi, care din neglijență sau pentru că au „combinații” cu aceasta firmă, nu au facut acest lucru.

Faptul că nu s-a tinut licitația și s-a prelungit un contract avantajos pentru o firmă care „livrează produse expirate”, nu face altceva decât să mă gandesc că acele persoane din „Spitalul Județean de Urgență Sf. Andrei”, au niste avantaje materiale substanțiale!

Consider că nu trebuie să ne limităm doar la o mustrare a celor care au greșit, și să spunem „asta e”, deoarece lucrurile sunt foarte grave!

Este vorba de livrarea unor produse alimentare expirate, bolnavilor din spital!

Domnilor, în sănătate, nu gresești decât o dată! Și atunci cu efecte dezastruoase!”, a declarat PMP, prin vocea lui Claudiu-Iorga Palaz.