Panacotar prins în flagrant

411

Viorel Zamfir, condus la arest

Poliţişti ai Secţiei 1 Piteşti l-au depistat în flagrant delict pe Viorel Zamfir, de 31 de ani, din Slatina, în timp ce încerca să fure un portofel din bagajul de mână al unei persoane.

Din cercetări a rezultat că, profitând de aglomeraţia produsă în zona centrală a municipiului cu ocazia ultimei zi a Simfoniei Lalelelor, împricinatul a sustras mai multe portofele. Atraşi de frumuseţea florilor proprietarii nu mai erau atenţi la buzunare sau bagaje. Prejudiciul este estimat la peste 2.300 lei şi şapte portofele au fost recuperate. Bărbatul a fost reţinut 24 de ore pe bază de ordonanţă şi încarcerat în arestul poliţiei judeţene, urmând ca azi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti cu propunerea de a fi dispuse măsuri preventive. Cercetările continuă pentru depistarea întregii activităţi infracţionale.

Reţinuţi pentru înşelăciune

De asemenea, tot poliţişti ai Secţiei 1 Piteşti l-au depistat pe Marin Ciobanu, de 51 de ani, din Olteni, Teleorman, bănuit de comiterea unor infracţiuni de înşelăciune. Din primele verificări a rezultat că, în luna martie, cel în cauză ar fi obţinut 1.300 lei de la un bărbat de 75 de ani, pretinzând că îi va schimba în bancnote de altă valoare, iar ulterior nu ar mai fi returnat suma de bani. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi recuperare prejudiciului. Acesta ar fi cercetat pentru opt asemenea fapte. Bărbatul a fost predat Secţiei 2 Poliţie Bucureşti, în vederea continuării cercetărilor în mai multe cauze penale cu acelaşi mod de operare. Ţinând cont de cele întâmplate, poliţiştii recomandă să nu afişaţi sume mari de bani pe stradă, să nu apelaţi la diverse persoane pentru operaţiuni financiare şi să apelaţi doar la serviciile unităţilor bancare, să nu înmânaţi sume de bani persoanelor străine, iar la orice transfer de sume de bani, solicitaţi documente justificative. În cazul în care sunteţi victime ale unei infracţiuni, încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale autorilor şi sesizaţi în cel mai scurt timp Poliţia sunând la 112.

După gratii a mai ajuns, tot pentru înşelăciune, şi Emre Amet, de 17 ani, din Medgidia, care a escrocat trei piteşteni cu peste 35.000 de lei. Flăcăul este cel despre care am relatat săptămâna trecută, prins de judiciarişti ai Serviciului Investigaţii Criminale şi de mascaţi de la Acţiuni Speciale Argeş într-o cameră de hotel din centrul Piteştiului. Împricinatul tocmai încercase să ţepuiască în bărbat de 75 de ani cu suma de 7.000 lei prin metoda „Accidentul”. Printre cei escrocaţi se numără şi mama senatoarei PSD de Argeş Cristina Stocheci.

(Visited 172 times, 172 visits today)

Citeşte şi

Un oboi magic sub o baghetă dirijorală magică şi e... În puşcării revine moda deţinuţilor-scriitori Şi-a găsit tatăl înecat Şeful învăţământului argeşean, dl Dumitru Tudosoiu... S-a terminat Simfonia lalelelor, începe târgul AGR... Motociclist inconştient, prins rulând cu peste 200... Hoţ prins după ce furase şapte portofele în centru... La mulţi ani tuturor ceferiştilor! Incendiul de la cetatea Poenari capătă amploare. P...