Pentagonul dezvăluie că în Afganistan sunt 11.000 de soldați americani

274

În Afganistan se află în prezent 11.000 de militari americani, un număr mai ridicat decât cei 8.400 despre care s-a vorbit până în prezent, a dezvăluit miercuri Pentagonul, citat de AFP.

19c634d8-5771-46e9-98ff-38fb0ef051e8

O trecere în revistă detaliată a arătat că Statele Unite au aproximativ 11.000 de militari staționați în Afganistan, a afirmat generalul Kenneth McKenzie, în timp ce numărul de 8.400 a fost avansat recent, cu prilejul discuțiilor despre noua strategie pe care să o abordeze președintele american, Donald Trump, în această țară cu scopul de a-i înfrânge pe talibani.

Numărul include, pe lângă militarii care, alături de colegii lor din NATO, se ocupă de pregătirea și antrenamentul trupelor afgane, și forțele speciale desfășurate în țară pentru operațiuni antiteroriste împotriva Al-Qaida sau Stat Islamic care încearcă să se implementeze cât mai solid în regiune.

În fața situației foarte precare a forțelor guvernamentale pe teren în fața talibanilor, președintele Donald Trump a acceptat să suplimenteze numărul soldaților americani aflați în Afganistan.

El i-a lăsat secretarului Apărării, Jim Mattis, responsabilitatea stabilirii numărului de soldați care vor fi trimiși ca întăriri. Cel mai frecvent se vorbește despre 4.000 de militari în plus.

Jim Mattis "încă nu a luat această decizie", a subliniat generalul Kenneth McKenzie.

"Trupele nu au început să se miște, nu a fost dat niciun ordin de desfășurare", a insistat el.

AGERPRES/(AS — editor: Alic Mîrza, editor online: Daniela Juncu)