Percheziţii DNA. Marian Burcea, şeful CNAS, REŢINUT

151

Percheziţii DNA. Marian Burcea, şeful CNAS, REŢINUT

Marian Burcea, seful Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), fostul consilier al lui George Maior, Sergiu Ciobanu, medicul Ion-Răzvan Geambașu şi o avocată au fost reținuți de DNA în noaptea de joi spre vineri, fiind suspectați de fapte de corupţie.

Potrivit procurorilor DNA care au instrumentat ancheta, aceștia ar fi făcut sute de deconturi pentru pacienţi fictivi. Asta în vreme ce mii de bolnavi nu primesc tratamentele la timp pe motiv că nu sunt bani. Prejudiciul în acest dosar se ridică la aproape 10 milioane de euro.

Percheziţii DNA la CNAS şi CASMB. Preşedintele CNAS, Marian Burcea, vizat de ancheta privind decontarea unor servicii medicale fictive

Surse judiciare au precizat că fostul consilier al fostului șef al SRI ar fi acuzat de trei acte materiale ale faptei de trafic de influență, în sensul că ar fi promis că poate interveni la factori de decizie din CNAS pentru favorizarea unei firme interesate. Mai precis, dosarul ar fi fost declanșat de denunțul reprezentantei uneia dintre firmele care dorea să obțină contracte cu casa privind servicii de îngrijire la domiciliu. Aceasta ar fi explicat procurorilor anticorupție în detaliu mecanismele de fals și fraudare a banilor destinați acestui segment, respectiv cel al îngrijirii la domiciliu.

Îngrijirea la domiciliu oferită gratuit de statul român bolnavilor s-a transformat, acuză procurorii anticorupţie, într-o afacere personală a unor angajaţi de la Casă Naţională de Asigurări de Sănătate. Sute de dosare ale oamenilor care aveau nevoie de ajutor ar fi fost respinse, neîntemeiat.

În acest timp, dosare fictive ar fi fost aprobate de conducerea Casei de Asigurări de Sănătate şi sute de mii de lei au fost plătiţi unor centre care ar fi trebuit să asigure aceste servicii, potrivit RTV.NET.