Performanţă la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului. Un elev ieşean urcă pe podium

188

Elevul Colegiului Naţional a reuşit să obţină o medalie de bronz la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului – IESO. Delegaţia României a fost formată din patru elevi, printre care şi ieşeanul Andrei Lupuleasa. În competiţia din Thailanda au intrat elevi veniţi din 31 de ţări.
„Andrei Mircea Lupuleasa, coordonat de profesorii Fiscutean Cornelia (geografie), Preotu Adriana (biologie), Lăcătuş Mărioara (chimie) şi Oatu Andu Emilian (fizică) a demonstrat abilităţi dosebite în toate domeniile principale ale ştiinţelor pământului, inclusiv geologia, geofizica, meteorologia, oceanografia, astronomia şi ştiinţele mediului, domenii în care toţi elevii participanţi, elevi de liceu din întreaga lume, au fost testaţi în cadrul probelor de concurs. Pentru fiecare participant, competiţia constă în examene teoretice şi practice, precum şi într-un test de teren“, au transmis oficialii Inspectoratului Şcolar Judeţean.


În această vară, elevii ieşeni au avut rezultate foarte bune la olimpiade. Astfel, Tudor Cristian Cozma a luat argintul la Olimpiada Internaţională de Chimie 2018 (IChO) desfăşurată la Praga şi Bratislava, iar trei medalii de aur la geografie au fost câştigate de Bianca Solomon, Manuel Foşalău şi Andrei Sandu la Quebec, Canada.