Peste 1.100 de angajați ai MAI au acționat în ultimele două zile pentru combaterea efectelor caniculei

93

Peste 1.100 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au acționat în ultimele două zile, în toată țara, pentru combaterea efectelor caniculei, potrivit unui comunicat al MAI, remis duminică AGERPRES.

72a94ffa-2b75-4e7d-8751-b1bf16611e98

"Echipajele SMURD au intervenit la 186 de cazuri pentru acordarea de îngrijiri medicale persoanelor care au solicitat ajutor. 90 de oameni au fost transportați la spital acuzând probleme medicale pe fondul temperaturilor ridicate", precizează comunicatul.

Potrivit sursei citate, la nivel național au fost instalate 845 de puncte de prim ajutor. Totodată, echipajele IGSU au transportat 44.785 litri de apă în județele Cluj, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Ialomița, Mehedinți, Mureș, Neamț și Vrancea.

Conform MAI, pompierii au acționat pentru stingerea unor incendii de vegetație în 26 de județe. Incendiile s-au manifestat local și nu au reprezentat pericol pentru populație sau pentru bunuri mobile ori imobile.

"Pentru această seară și ziua de mâine, meteorologii au emis două avertizări de Cod Galben, respectiv Cod Portocaliu, de ploi torențiale, intensificări ale vântului, descărcări electrice și căderi de grindină. Codul Galben vizează județele din centrul, sud-estul și estul țării, precum și sudul Banatului, iar Codul Portocaliu vizează județe din sud, sud-vest, precum și zona Carpaților Meridionali", se mai spune în comunicat.

Totodată, conducerea MAI a dispus o serie de măsuri. "Va fi menținut serviciul de urgență instituit la nivelul primăriilor localităților aflate în zonele supuse avertizărilor meteo, prognozele privind starea vremii vor fi transmise rapid către autoritățile locale, personalul MAI și cel al autorităților locale este pregătit pentru manevre de forțe cu toate categoriile de mijloace și echipamente din dotare pentru a asigura un răspuns optim în caz de necesitate", se spune în comunicat.

Potrivit sursei citate, acțiunile sunt monitorizate și coordonate de la nivelul MAI prin Centrul Național de Conducere Integrată.

AGERPRES / (AS — autor: Mădălina Cerban, editor: Marius Frățilă, editor online: Ada Vîlceanu)