Peste 100 de școli vor primi finanțare de la Guvern pentru a elimina grupurile sanitare neconforme

112

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, la finalul ședinței de Guvern de miercuri, 11 mai, că peste 100 de școli din România vor primi finanțare pentru a „elimina grupurile sanitare neconforme”. Oficialul susține că autoritățile locale sunt responsabile să utilizeze sumele promise de Palatul Victoria pentru a „elimina total problema care trenează în sistemul de educație”.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a precizat că este vorba de 126 de școli din România, în care învață 18.340 de elevi, ce vor primi câte 85.000 de lei pentru „a elimina complet grupurile sanitare neconforme”.

Suma (…) exclude cheltuielile ocazionate de branşamente la apă potabilă şi canalizare, acestea provin din bugetele autorităţilor locale”, a precizat ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a menționat că, dacă cele 126 de școli vor fi modernizate, în România vor mai exista doar 199 de școli, fără personalitate juridică, ce vor mai avea grupuri sanitare neconforme.

Dacă autorităţile locale vor utiliza suma pusă la dispoziţie de Guvern, vom elimina în scurt timp total această problemă care trenează cum spuneam de mult timp în sistemul de educaţie românesc, grupuri sanitare neconforme”, a adăugat ministrul.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Articolul Peste 100 de școli vor primi finanțare de la Guvern pentru a elimina grupurile sanitare neconforme apare prima dată în Main News.

Source: New feed